Hopp til innholdet
Hjem » Erfaringer med og ønsker for mat på ski-/langrennsarenaen (mulig for 30 og 50 STP masteroppgaver)

Erfaringer med og ønsker for mat på ski-/langrennsarenaen (mulig for 30 og 50 STP masteroppgaver)

Lisa Garnweidner-Holme, lgarnwei@oslomet.no


MULIG TEMA FOR OPPGAVE:
Erfaringer med og ønsker for mat på ski-/langrennsarenaen: en kvalitativ studie blant trenere/foreldre/ungdom

FORELIGGENDE DATA/ EVT. MULIGHET FOR INNSAMLING AV EGNE DATA:
Studenten/e skal gjennomføre kvalitative intervjuer blant trenere/foreldre/ungdom

MÅL/PROBLEMSTILLINGER:
Ungdoms kosthold har en betydning for fremtidig helse, men også for prestasjon på idrettsarenaen. Resultatene fra Ungkost 2015 viser at kostholdet til barn og unge (4. og 8. klasse) i stor grad er i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene. De ernæringsmessige svakhetene i kostholdet består fortsatt av et for høyt inntak av mettet fett, tilsatt sukker, og lite frukt, grønnsaker og fisk. I perioden 2005/06 til 2011 økte andelen av 15-åringer med overvekt eller fedme, en økning som har holdt seg relativt stabil mellom 2011 og 2018. Det er stor oppslutning for organisert idrett blant ungdom opp til 14 års alderen. Et sunt matutvalg skal også bidra til at aktive barn og unge vokser opp i og omgis av en kultur som fremmer gode ernæringsmessige matalternativer.I tidligere masteroppgaver har vi kartlagt tilbudet samt erfaringer med og muligheter for et sunt mattilbud blant klubbledere, foreldre og ungdom på handball- og fotballarenaen. Siden langrenn er en sport med stor oppslutning for både barn, ungdom og voksne i Norge, ønsker vi å få mer kunnskap om mattilbudet knyttet til ski-/langrennstreninger, -samlinger og -konkurranser.