Prosjektet er et samarbeid mellom Helseetaten i Oslo kommune og OsloMet
kontakt person lterragn@osloemet.no https://www.sunnstartnorge.no/
Både 30 og 50 studiepoengs oppgaver er aktuelle; individuell og/eller i gruppe
Kvalitativ metode (individuelle eller fokusgruppeintervjuer blant brukere av materiell)
Forskning viser at nyankomne innvandrere kan oppleve kostholdsutfordringer i forbindelse med overgangen til et nytt land. De kan også oppleve økt forekomst av livsstilssykdommer som diabetes over tid. Et stort fokus bør derfor rettes mot integreringsarbeidet, gjennom å øke innvandreres helse- og språkkompetanse og gi de som arbeider med innvandrere noen gode redskaper i møte med gruppen.
I 2015 ble Sunn start mat og helse-materiellet ferdigstilt av Helseetaten i Oslo kommune og siden da ble det brukt i ulike anledninger, helsestasjoner og helsetjenester for flyktinger har vært blant de som har brukt Sunn Start..
Målet med dette projektet er å samle erfaringer med ulike helsetjenester som har brukt Sunn Start materiell og vurdere nytteverdien og brukervennligheten av Sunn Start i helse og kostholdskommunikasjon.