Gå for et langt og godt liv

Menneskekroppen er skapt for å være i bevegelse. Sammenhengen mellom fysisk aktivitet og helse er godt dokumentert.  Gange er den vanligste formen for fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet forebygger blant annet osteoporose, flere typer kreft, hjerte og karsykdommer, høyt blodtrykk, type 2-diabetes, overvekt, og muskelskjelettlidelser og har positiv effekter i forhold til mental helse og livskvalitet.

Anbefalinger fra helsemyndighetene for voksne og eldre er minst å være i moderat fysisk aktivitet i minimum 30 minutter daglig.  Start året med å gå – gå gjerne fort. Forskning viser at individets ganghastighet har betydning for hvordan du fungerer i dagliglivet og i samfunnet. Videre er ganghastighet en viktig prediktor for hvor lenge sykehusopphold varer, hvor lenge du lever og om du får ulike typer lidelser som for eksempel hjerneslag og demens. Les mer om dette på http://www.physiotherapyjournal.com/article/S0031-9406(11)00030-7/abstract?cc=y=

Forskergruppen Aldring, helse og velferd har publisert flere artikler som viser betydning av gange i forhold til det å være selvhjulpen i daglige aktivitet, hvor lenge du lever, hvordan funksjonstilstanden er etter å ha erfart hjerneslag:

Start 2016 med å gå tur i raskt tempo. Det betyr økt tankegang ! Myndighetene bør legge til rette for gode gangbare område!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *