Men hun er jo en kollega i prosjektet?

Trues personvernet av norsk velferdsforskning? Velferdsforskningsinstituttet NOVA hadde nylig rutinemessig tilsyn fra Datatilsynet? Synes du Datatilsynet gjør det vanskelig for norsk forskning?

Kan du, som forsker i et større EU-prosjekt, dele dine innsamlede data med de andre partnerne? Selv om det betyr å sende dataene ut av landet?

Skal ikke norske forskere få gjenbruke innsamlede data til andre forskningsprosjekter hvis det gavner samfunnet?  Synes du det er helt OK hvis Google selger søkestrengene dine til en kommersiell tredjepart? Eller gi dem til det offentlige?

Bør flere UH-ansatte bruke sosiale medier?  Hvorfor er ikke du på Twitter? Tror du aktive brukere av sosiale medier er mindre opptatt av informasjonssikkerhet enn andre? Curt Rice har 12.500 følgere på Twitter. Tror dere han utsetter seg for risiko av noe slag?

Rundt 80 prosent av den  norske datatrafikken med utlandet går igjennom Sverige, og selv store deler av norsk innenlandstrafikk rutes over Sverige.   Denne trafikken har svenske sikkerhetsmyndigheter full rett til å overvåke.  Bør det ha konsekvenser for hvordan du kommuniserer med dine forskningspartnere?

Hva betyr det for deg at EUs Safe Harbor-beslutning om overføring av persondata til USA ble kjent ugyldig i begynnelsen av oktober?

Lekker det digitale forskningsnorge som en sil?   Vet du hvem som har ansvaret for informasjonssikkerheten i Norge?

Henger alle disse forskjellige spørsmålene egentlig sammen?

bjørn erik thon 2

Torsdag den 22. oktober kl. 13:00  arrangerer HiOA en debatt om slike spørsmål som dette.  I panelet sitter Bjørn Erik Thon, Sofie Nystrøm Ror Thon og jeg.  Bjørn Erik (som du ser i bildet over) er direktør i Datatilsynet, Sofie (som du ser i det øverste bildet) er direktør i det nyopprettede Center for Cyber and Information Security (CCIS) og medlem i regjeringens digitale sårbarhetsutvalg (Lysneutvalget), Roar Thon (som du ser i bildet under) er fagdirektør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM), som har ansvar for nasjonal informasjonssikkerhet, og jeg er styreformann i CCIS og Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Gi oss innspill i forkant!  Hvilke  spørsmål lurer du på?  Hva mener du vi bør snakke om?   Har du noe på hjertet?  Kom med det!

Dette innlegget er nummer to av to deler.  Den første delen stiller spørsmål om informasjonssikkerhet og personvern i privatlivet, mens denne andre delen flytter fokuset til arbeidslivet.  

Følg rektoratet

Du finner meg på min Facebookside, på Twitter, på LinkedIn og denne HiOA-bloggen.  

Rektor Curt Rice har også en HiOA-blogg.  Du finner ham også på Facebook, Twitter og LinkedIn.

Nina Waaler, prorektor for utdanning, har også en HiOA-blogg, og du finner henne også på Twitter og LinkedIn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen