14 av 15 doktorgrader avlagt av kvinner

Universitas har oppdaget at 14 av 15 doktorgrader avlagt ved HiOA er gjort av kvinner, og intervjuer meg om det i denne artikkelen. 

Svarene ligger dypere enn disse programmene selv; det er slik at at doktorgradsprogrammene på OdloMet er programmer innen fagområder som er kvinnedominerte.  Vi vil gjerne at flere menn skal komme til disse programmene, men jeg tror veien dit er lang og må begynne med at vi må rekruttere ler balansert inn til utdanningene som leder opp til programmene.  

Ellers så har Universitas lagt merke til at vi har få doktorgradsstudenter sammenlignet med for eksempel Universitetet i Oslo.  Årsaken er enkel: penger inn gir doktorgradskandidater ut.  UiO har nesten ettusen rekrutteringsstillinger finansiert over statsbudsjettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen