5 måter å bruke ChatGPT på jobb

ChatGPT og de nye generative språkmodellene formidler med språklig tyngde, eleganse, patos og pondus. Også vås. Og vi lar oss forføre. Vi er jo mennesker. Vi er tilbøyelige til å tro på det som sies elegant og velformulert – uansett om det kommer fra et menneske eller en maskin.

Vi mennesker har forsøplet verden. Vi har forsøplet verden med vås. Og dermed har vi forsøplet internettet med vås. Maskiner som støvsuger internettet for tekst vil hente inn mye vås, og som kjent: vås, og vås inn gir vås ut. Når du bruker ChatGPT, så husk at det er en forførende lystløgner.

Men det er en nyttig lystløgner. ChatGPT og tilsvarende verktøy er fantastiske og svært nyttige – hvis vi bruker dem med omhu, kunnskap og innsikt. Dessuten så er jo dette bare et steg på veien. Og for en vei!

Digital Norway har intervjuet meg om dette, og her kan du lese det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen