Arbeidstid, turnus, fravær
Praksisemnene er obligatoriske og utgjør gjennomsnittlig 30 timer per uke på praksisstedet. Timene fordeles over 4 eller 5 dager hver praksisuke. Helligdager er fridager. Har praksisstedet medleverturnus drøftes studentens tilstedeværelse med emneansvarlig og praksisveileder. Student og praksisveileder avtaler:
- Oppmøtetid og lengde på praksisdagene, samt turnus der det er aktuelt
- Eventuelle studiedager
Arbeidtiden skal bidra til at studenten deltar i aktiviteter på tjenestestedet som er relevante for oppnåelse av læringsutbytte. Student skal delta aktivt både på dag- og kveldsvakter der det er aktuelt. Studenten kan, etter avtale, være til stede en dag en helg hvis det er aktuelt for å nå læringsutbytte. Studenten skal ikke gå nattevakter.
Studenten er ansvarlig for å melde fra om fravær til praksisstedet. Eventuelle endringer i studentens arbeidstid på praksisstedet må studenten ta opp med praksisveileder.
Studenten kan ta én studiedag per uke. Det er ikke anledning til å:
- samle opp flere studiedager over uker og ta disse samlet,
- å gå doble vakter for å samle opp studiedager,
- til å tilrettelegge for ekstra studiedager i praksis i de tilfellene studenten skal avholde ny/utsatt eksamen.
Studenter som deltar i Studentparlamentet eller i lignede studieaktiviteter avtaler en arbeidstid/turnus som tilpasses dette formål. Dette gjøres i samarbeid med praksisveileder og emneansvarlig.
Hvis praksisstedet stenges, f.eks. for å avvikle ferie, må prakisveileder i samarbeid med studenten og emneansvarlig sikre annen praksisrelevant aktivitet de dagene det gjelder.
I praksisemnene VERPRA10 og VERPRA20 har studenten obligatorisk gruppeveiledning arrangert av universitetet. Timene i gruppeveiledning er inkludert i antall timer tilstedeværelse i praksis.
Studenter må påberegne egenaktivitet (selvstudium og arbeid med oppgaver) i tillegg til timene med aktiv deltakelse på praksisstedet. Normal arbeidsinnsats i praksisemnene er 40 timer per uke.