Ny folkehelsemelding – Mestring og muligheter:Meld. St. 19 (2014-2015)

Folkehelsemeldingen – Mestring og muligheter, ble lansert for 2 dager siden. Forskergruppen Aldring, helse og velferd vil gjerne bidra til at regjeringen lykkes i arbeidet med å fremme en helsevennlig livsstil basert på en positiv vinkling for å utvikle en ny og moderne eldrepolitikk.

 

Meldingen viser til at den norske befolkningen har god helse og at vi lever bedre og lenger enn noensinne.  Mange av oss vil likevel i løpet av et langt liv oppleve en eller annen form for helsesvikt. Noen kommer til å leve hele livet eller store deler av livet med kroniske sykdommer eller funksjonsnedsettelser.  Folkehelsearbeid handler derfor både om å redusere risiko for sykdom og om å fremme livskvalitet og trivsel, for eksempel gjennom deltakelse i sosialt fellesskap som gir tilhørighet og opplevelse av mestring.  Det pekes på at skal vi nå dette målet må fordelene ved økt fysisk aktivitet og gode kostvaner formidles på en enklere og bedre måte. For personer som ikke beveger seg mye vil selv en liten økning i aktivitetsnivået gi en betydelig helsegevinst i form av redusert sykdomsrisiko, bedre livskvalitet og økt funksjonsevne.  Regjeringen vil sette aktive eldre på dagsorden i folkehelsepolitikken og integrere perspektivet på tvers av politikkområder. Hurra! Les mer !

Ett svar på “Ny folkehelsemelding – Mestring og muligheter:Meld. St. 19 (2014-2015)”

  1. Hei hei! Kjempe fin blogg du har her 🙂 Kom over den da jeg søkte etter info om aldring.
    Så jeg tenkte å legge igjen en kommentar og invitere deg til og komme innom min blogg hvor jeg også har blogget om blant annet livet og aldring 😉 Her er linken til min blogg: http://emmaoglars.no

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *