Om oss
Teamet vårt består av både forskere og fagpersoner.
Aina Landsverk Hagen er seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet (OsloMet), sosialantropolog og prosjektleder for Alternative Byrom: Unges medvirkning (AltBy). Hun har omfattende erfaring fra forskning på og med barn og unge. PhD-avhandlingen hennes er en etnografisk analyse av kreativt arbeid, konkurranse og magi i arkitektfirmaet Snøhetta. Hun forsker på innovasjon og kreative arbeidspraksiser hos journalister, og jobber også med norsk talentutvikling innen film. Hagen var en sentral bidragsyter/idéutvikler i stedsanalysene på Tøyen og Grønland i Bydel Gamle Oslo, og på Vestli. Hun behersker både kvantitativ og kvalitativ analyse, samt jobber daglig med metodeutvikling, organisasjonsutvikling og fasilitering av prosesser. Hun har vært gjesteforsker på Copenhagen Business School (CBS) og på University of Southern California (USC) i Los Angeles.
Ingrid Mørseth Tolstad er sosialantropolog, og har en PhD i musikkvitenskap. Hennes avhandling er en casestudie av et svensk musikkproduksjonsselskap, basert på feltarbeid i musikkstudioer. Hun er involvert i prosjektet Alternative Byrom: Unges medvirkning (AltBy) som forsker på unges medvirkning i byplanlegging, og er sentral i AFIs forskning på innovasjon og idéarbeid blant journalister i prosjektet Organizing for Media Innovation (OMEN) finansiert av Norges Forskningsråd. Hun jobber også med norsk talentutvikling innen film, og har nylig gjennomført et forskningsprosjekt gjennom Kulturrådets program ”Kunst, Kultur og Kvalitet”, som undersøker kvalitetsvurderinger i kunstneriske arbeidsprosesser. Hun har vært gjesteforsker ved University of California, Berkeley.
Ingar Brattbakk er forsker og bygeograf med erfaring fra NTNU, SINTEF Byggforsk, NIBR og UiO. Han har særlig jobbet med levekår, sosial ulikhet og mangfold i by, samt gentrifisering, områdebaserte satsinger og stedsutvikling. Han var med på å utvikle sosiokulturelle stedsanalyser som metode gjennom et prosjekt om ungdom og byutvikling, og som en av forfatterne av veilederen for sosiokulturelle stedsanalyser. Han var i 2015 prosjektleder for Stedsanalyse Tøyen og i 2017 ledet han arbeidet med Stedsanalyse Grønland. I sin PhD ved UiO studerer han konsekvenser av sosioøkonomisk bokonsentrasjon for barn og ungdom i Oslo, hvor to artikler om såkalte nabolagseffekter er publisert i internasjonale tidsskrift. Han ledet også arbeidet med rapporten «Storbyfaktoren - storbyenes særlig sosiale og økonomiske utfordringer» hvor hele bredden av storbyrelaterte utfordringer ble utforsket, og med et særlig fokus på boligsosiale forhold. Brattbakk behersker både kvantitativ og kvalitativ analyse.
Daniele Evelin Alves har en PhD i utviklingspsykologi fra Universitetet i Oslo og er seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet (OsloMet). Hun har forsket på temaer som mental helse, arbeidsinkludering, skole, familie, migrasjon og kjønn, hvor hun har fått erfaring med både kvalitativ og kvantitativ forskning. Hun har en spesiell interesse for barn og unges helse, og har skrevet guider for foreldre, helsearbeidere og lærere. I tillegg har hun skrevet en barnebok for barn med foreldre som har psykiske problemer. Hennes interesse for SPLOT-metoden kom da hun observerte hvordan den brøt ned barrierer mellom grupper og individer. Med et ønske om å kombinere metoden med mental helse-undersøkelser, har hun siden splottet med barn, unge og voksne.
Sveinung Legard er seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet (OsloMet). Han er utdannet sosiolog ved Universitetet i Oslo, og har skrevet en doktorgrad om innbyggermedvirkning og demokrati. Legards kompetanseområder omfatter demokratiske innovasjoner og medvirkning, organisasjonsliv og offentlig politikk, samt funksjonshemming, utdanning og integrering på arbeidsmarkedet. Han har også spesialkompetanse på Brasil og snakker spansk og portugisisk i tillegg til engelsk. Legard har tidligere jobbet som lærer, journalist og medarbeider i ulike foreninger. Akkurat nå er han spesielt interessert i å utvikle digitale verktøy for medvirkningsprosesser, noe han også jobber med i Alternative Byrom-prosjektet.
Bengt Andersen er sosialantropolog og seniorforsker ved AFI, OsloMet. Han har omfattende erfaring med etnografisk feltarbeid i Oslo (og andre byer), inkludert studier av beboere (barn, ungdom og voksne), sosialt liv og nettverk, byromsbruk, sosial ulikhet, kriminalitet og forebyggende arbeid. Andersen var prosjektleder for Stedsanalyse Vestli (2017-2018) og var ansvarlig for den kvalitative delen av Stedsanalyse Grønland. Han var også en av forskerne bak Stedsanalyse Tøyen. Foruten etnografisk feltarbeid (deltakende observasjon, walkalongs med mer), har han omfattende erfaring med dybdeintervjuer av både voksne og ungdom, intervjuer og samtaler med barn, fokusgruppeintervjuer og dokumentanalyser.
Monika Rosten har doktorgrad i sosialantropologi fra UiO og er forsker i seksjon Barndom, familie og barnevern ved NOVA, OsloMet. Rosten har blant annet forsket på temaer som oppvekst og ungdomskultur, områdesatsinger og storbyproblematikk, skole og fritidssektor, integrering og etniske minoriteter, kjønn og identitet, samt seksualitet og vold i nære relasjoner. Rosten har bred metodisk erfaring fra forskning med barn og unge som informanter og medforskere, og har også flere års arbeidserfaring som lærer og sosialarbeider i Oslo sentrum og Groruddalen. De senere årene har Rosten vært involvert i AFI-prosjektet Alternative Byrom: Unges medvirkning, og bidratt inn i prosjektgruppas arbeid med stedsutvikling og opplæring i feltmetodikk med ungdom på Tøyen.
Karoline Hjorth er kunstfotograf med en bachelorgrad i Photographic Arts og en mastergrad i International Journalism fra University of Westminster (London). Hun har stilt ut fotografiske arbeider i blant annet London, Toronto, Miami, Helsinki, Seoul, Reykjavik og Oslo. I 2012 gav hun ut sin første bok Mormormonologene. Sentralt i hennes arbeid står prosjektet Eyes as Big as Plates, et samarbeid med finske Riitta Ikonen. Ikonen og Hjorth (2017) ga nylig ut en fotobok basert på prosjektet, med et essay om metodikken deres skrevet av Hagen. Hjorth har vært involvert i Alternative byrom helt siden prosjektets oppstart. Hjorth har hovedansvar for arbeidet med å involvere ungdom som medskapere av fotokunst, der hun gir deltagerne opplæring i grunnleggende fototeknikk, planlegging og gjennomføring av fotografering, samt kuratering av bildene.
Jenny Osuldsen er landskapsarkitekt, partner i Snøhetta, professor og veileder for 3. års landskapsarkitektstudenter ved Universitetet i Ås (NMBU). Osuldsen er utdannet landskapsarkitekt i Norge og USA og begynte i Snøhetta i 1995. I Snøhetta har hun hatt en sentral rolle i utviklingen av deres landskapsarkitektavdeling og var leder da Snøhetta åpnet sine kontorer i New York. Osuldsen er også gjesteprofessor ved Ax:son-Johnson institutt for bærekraftig urban design ved Lund Universitet i Sverige.
Nina Vestby er lektor i kunstpedagogikk og kunstner med mastergrad fra OsloMet. Tidligere har hun jobbet med utdanningsprogrammer for Nationaltheatret og Riksteateret og vært leder for Norske Kunsthåndverkere. Vestby har også vært tilknyttet prosjektet ”den kulturelle skolesekken” ved OsloMet. Nå jobber hun med ulike kunstprosjekter i sitt nærmiljø, Tøyen, blant annet Alternative Byrom: Unges medvirkning. Her har hun hovedansvar for arbeidet med å oversette splotten til broderi, i vandreutstillingen "Eutopia". Vestby er for tiden i New York, hvor hun gjør workshops med lokale innbyggere.
Wanda Nordstrøm er utdannet fotojournalist ved OsloMet og jobber frilans med både foto og video. Nordstrøm var medvirkende fotograf i Alternative Byrom-prosjektet på St. Hanshaugen våren 2018.