Nyheter

Med bier på taket og tomater i vinduene

Publisert den

Prosjektleder Kristin Reichborn-Kjennerud har bedt deltakerne i prosjektet om å sette ord på visjonene de har for innkjøp, mat og bærekraft i sine kommuner og institusjoner. Hun har bedt dem tenke høyt og vidt, og ikke la seg begrense av gamle vaner og praksiser. Innkjøpsavdelingen ved OsloMet kvitterer med å drømme om bier og grønnsaker! […]

Nyheter

Lokal og sunn mat på Blå resept

Publisert den

Hvis kokkene får lage ukemenyer med utgangspunkt i hva nabobøndene kan tilby, vil både måltidene, folkehelsa og klimaregnskapet blir bedre, mener prosjektleder for Matregion Fosen. Bjørn Erik Vangen har vokst opp på gård med egen matproduksjon, Ingrid Espelid Hovig sine matprogrammer og en mor som laget middag hver dag. Nå er han prosjektleder for Matregion […]

Nyheter

Er det alltid mest bærekraftig å kjøpe lokalt?

Publisert den
En sekk med gulrøtter

Hva må til for at små, kommunale innkjøpsavdelinger kan gjøre bærekraftige innkjøp av mat? – Med dagens anskaffelsesregelverk, og med de volumene vi kjøper, kan vi ikke utelukkende velge leverandører på bakgrunn av lokal tilhørighet, med mindre det er saklig sterkt begrunnet i objektive krav til anskaffelsen, sier Are Mydland, innkjøper i Bjørnafjorden kommune En […]

Nyheter

Skal gjøre offentlig innkjøp av mat mer bærekraftig

Publisert den

At mindre og bærekraftige lokale bedrifter ikke får være med i konkurransen om offentlig midler er et reelt problem. Nytt prosjekt skal finne løsningen. «Kjøp bærekraftig» er et prosjekt der forskere og anskaffelsesavdelingen i Direktoratet for økonomistyring DFØ, sammen med UiO og OsloMet, skal hjelpe offentlige organisasjoner å kjøpe mat og cateringtjenester på mer bærekraftige […]