Møt noen av deltakerne

Fra Gjøvik kommune

Hvem:

Sandstå og Brennhaugen Jakobsen

Henriette Sandstå og Henrik Brennhaugen Jakobsen – klima- og miljørådgivere i Gjøvik kommune

En lokal produsent vi er stolt av:

På Gjøvik er vi spesielt stolt av Engers lefsebakeri som har produsert lefser og lomper av høy kvalitet siden 1950-tallet.

Engers lefsebakeri er et eksempel på en bedrift som har lykkes i å produsere kortreist mat på en bærekraftig måte. Potetene kommer fra lokale produsenter og hele produksjonen foregår på det lokale bakeriet. Dette gjør «Gjøviklompa» unik på smak og kvalitet.

Hva vi håper å oppnå med prosjektet:

Vi håper at prosjektet kan gi oss økt kunnskap og kompetanse om hvordan vi som kommune kan gå til innkjøp av mer bærekraftig mat og cateringtjenester. Vi ser fram til å samarbeide på tvers av kommuner og lære av hverandres erfaringer slik at vi sammen kan utarbeide verktøy som gagner både kommunal sektor, matnæringen og innbyggerne.

Fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Hvem:

Elisabeth Sandnes

Elisabeth Sandnes, seniorrådgiver (jurist) i anskaffelsesdivisjonen i DFØ. Har miljøbakgrunn og jobber med grønne anskaffelser (veiledning til innkjøpere og miljørådgivere). Jeg jobber særlig med mat og drikke og har tidligere jobbet mye med matsvinn.

Hva vi håper å oppnå med prosjektet:

Vi håper å få noen konkrete verktøy og gode eksempler på gode måter å gjøre mat- og drikkeanskaffelser på. Både når det gjelder produktanskaffelser, måltidstjenester og møtemat. Samt gode måter å dele opp kontrakter på, og kontraktsoppfølging.