Hopp til innholdet
Home » Arrangementer

Arrangementer

Her finner du oversikt over arrangementer

Bærekraftskveld på kulturhuset

Den 23. oktober 2024 samlet folk seg i Boksen på Kulturhuset i Oslo for en kveld dedikert til bærekraftens muligheter. Kvelden var en del av sluttkonfernasen til prosjektet kjøp bærekraftig. Her fortalte prosjektleder Kristin Reichborn-Kjennerud om prosjektet og lanserte prosjektets bærekraftskurs.

Det ble arrangert panelsamtale med fire engasjerende eksperter som delte sine perspektiver på hvordan ulike sektorer kan samarbeide for en mer bærekraftig fremtid. I panelet satt Ingrid Kleiva Møller fra Framtiden i våre hender, Gabrielle Hairabedian fra NIVA, Marius Langseth fra Høyskolen Kristiania, og Anne Dagsland, innkjøpssjef i Tysvær kommune.

Det ble arrangert idéverksted der deltakerne kunne diskutere hva de legger i bærekraft, samt komme opp med ideer til bærekraftige løsninger.

Slampoeten Jawad Aziz og flow art-kunsteren Lisa Ormseth Huseby sto for kulturelle innslag i løpet av kvelden.

Dichino Nguyen og Ellinor Kleppe fra ungdomsredaksjonen Ildfluene var tilstede og dokumenterte kvelden.

Bilder fra kvelden

Bildene er tatt og redigert av Dichino Nguyen / Ildfluene


Panel på Storbykonferansen 2024

Dato: 24.-25. oktober Sted: OsloMet Tema for konferansen: Rettferdige fremtider

Hvordan kan offentlige organisasjoner bidra til lavterskel, grønne møteplasser i byer – steder som felles hager, hvor matens opprinnelse og vår tilknytning til jorden kommer nærmere? I dette panelet inviterte prosjektet Kjøp Bærekraftig ved Kristin Reichborn-Kjennerud fra Arbeidsforskningsinstituttet AFI til en utforskning av samarbeid på tvers av sektorer og innbyggernes rolle i å forme en grønnere by.

Med fokus på samfunnsorientert byutvikling og urbane matsystemer ble deltakerne oppfordret til å tenke nytt om hvordan matproduksjon i byer kan styrke både sosial og miljømessig bærekraft. Samtalen inviterte til bidrag og idéer om hvordan kommuner kan støtte grønne møteplasser, og hvordan både aktivisme og entreprenørskap – både innenfor og utenfor organisasjoner – kan utfordre og transformere dagens matsystem.

Bidrag i panelet:

  1. G. Hairabedian: Aquaponics –method for teaching food awareness.
  2. E. Braathen: Food Policy Councils
  3. V. Jankovic-Millic: Impact of Wastewater treatment in Serbia
  4. K. Reichborn-Kjennerud: Sustainability perspectives on public procurement
  5. Schøll & E. Kok: Immigrants groceries – against all odds?

Bilder fra panelet: