Korona og stipendiater og postdoktor

Young man reach out his arm and asks to stay at home because of the corona crisis

For ansatte i stipendiat- og postdoktorstillinger, som er midlertidig ansatt, får denne situasjonen for mange konsekvenser for prosjektene deres og fremdrift i disse. NTL OsloMet ønsker at vi sammen med ledelsen kan finne gode og forutsigbare løsninger for denne gruppen.

Stipendiater og postdoktorer kan i dag få forlengelse i forbindelse med pass av barn ved stengt skole/barnehager, og forskriftens krav om at fraværet må være over to sammenhengende uker er fraveket. Dette er bra.

Også ansatte uten barn møter utfordringer i dagens situasjon, med mangel på tilgang til nødvendig utstyr, problemer med datainnsamling, avlyst feltarbeid, seminarer og lignende. Vi mener det er behov for en løsning som vil lette situasjonen for alle stipendiater og postdoktorer.

Etter forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat § 2-3 (6) kan ansettelsesperioden for stipendiater forlenges i tilfeller der «uforutsette hindringer av arbeidsmessig art» inntreffer. Vi mener at dette vilkåret må anses oppfylt i dagens situasjon, og at forskriften allerede i dag gir rom for en forlengelse, uavhengig av om dette kan knyttes til omsorg for barn eller ikke. En slik generell forlengelse er allerede gitt til alle stipendiater ved Universitetet i Bergen.

Denne bestemmelsen gjelder imidlertid kun stipendiatstillinger, og for NTL OsloMet er det også viktig å sikre forlengelse for postdoktorer.

En samlet universitets- og høyskolesektor må bruke det spillerommet forskriften gir, og jobbe fram gode løsninger i samarbeid med foreningene. Om partene i sektoren kommer fram til en løsning som gir lik praksis for alle så er det det beste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *