Trall skal skape gode musikkopplevelser som samler oss og gjør at vi synger mer

TRALL er en sang- og musikkopplevelses-app som er utviklet ved OsloMet for barn, unge og voksne i barnehager, skoler, familier og alle som har lyst til å synge sammen.

På denne siden kan du følge forskningen rundt TRALL, etterhvert finne metoder og tips rundt musikk og sang-bruk og til hvordan du kan bruke TRALL i ditt arbeid.


«Sjøll har eg lært musikk gjønna å bære sønge mæ, og håpe at Trall kan bi en inspirasjon førr ainner tel å gjære det same, uten å bry seg førr mykkje mæ nota eller akkompangemang«
Pål Moddi Knutsen om TRALL


Hva er TRALL og hvorfor har OsloMet utviklet TRALL?

TRALL er utviklet i et tett samspill mellom fagpersoner innen pedagogikk, musikk, kunst, design og teknologi og springer ut av forskning og erfaring fra lærerutdanningene ved OsloMet. Gjennom flere år hadde vi lagt merke til at studentene ikke lenger kunne de sangene som mange av oss vokste opp med, og undersøkelser viste at pedagoger både syntes det kunne være vanskelig å bruke stemmen og følte seg utrygge på sin egen kompetanse til å lede musikkaktiviteter.

Det finnes ikke lenger et felles sang- og musikkpensum i grunnskolen, og strømmetjenester har gjort at mange velger å bruke, lytte og synge til sanger de selv kjenner, mens det kan være vanskelig å finne musikk som passer for barns stemmer og samtidig er av god kvalitet. Forskning har også vist at det er de samme sangene som går igjen i barnehager og skoler, og at sangene som synges er svært like.

På denne bakgrunnen har TRALL-appen blitt laget. TRALL tilbyr en mulighet til å ta med seg et voksende musikkbibliotek i lomma, av god kvalitet, skreddersydd for barn, og med et unikt musikkinnhold.

Sanger er blitt samlet inn fra hele landet, et utvalg er gjort av Trall-redaksjonen (les mer om dette her), og flere enn 100 sanger er spilt inn med mer enn 250 musikere på mer enn 25 språk og mange dialekter. Disse utgis gjennom TRALL-appen som driftes av en egen organisasjon, Trall AS, som OsloMet eier.

Vår visjon: sang som en naturlig del av måten vi er sammen på

Visjonen for arbeidet med TRALL er å gjøre sang til en naturlig del av måten vi er sammen på, og å bidra til at flere kan kjenne seg igjen og føle seg som en del av et stort fellesskap gjennom kjennskap til de samme sangene. Ved å gjøre det inspirerende og enkelt å synge sammen, uansett om man har sunget mye før eller ikke, med karaoke og sangtekster, og med spillelister og god musikk, håper vi at mange vil ta del og få glede av å synge sammen eller alene, lytte, bevege seg til eller bruke musikk i sitt daglige arbeid.

Som forskere ved OsloMet vil vi fortsette å forske på sang- og musikk, på bruken av TRALL, på studenters, pedagogers og familiers bruk av TRALL.

TRALL-appen

  • finnes på nettbrett og mobil for Android og iOS
  • gir ut 100 sanger med mer enn 250 musikere
  • har sanger på mer enn 25 språk og mange dialekter
  • integrerer musikkbibliotek og avspiller med tekst og karaokefunksjon i et lekent og intuitivt design som spiller på lag med musikken
  • blir tilgjengelig for alle barnehager, skoler, familier, og lærerutdanninger i Norge

Les mer på TRALL-appens hjemmeside: trallapp.no


Siste nytt: TRALL kommer 15. august – prøv Trall gratis i sommer


Kontakt

Elisabeth Anvik
elisan@oslomet.no

Liv Anna Hagen
livanha@oslomet.no

Ingrid Danbolt
inada@oslomet.no

Siri Haukenes
haukenes@oslomet.no

Nina Engesnes
nineng@oslomet.no

Lurer du på noe ang TRALL-appen, eller har lyst til å bruke TRALL i en barnehage, skole eller annen virksomhet? Ta kontakt med TRALL på hei@trallapp.no.


Våre støttespillere