Åpent lunsjmøte om Palestina

Slitent Palestina-flagg

En ufattelig humanitær katastrofe utspiller seg i Gaza. Hvordan er situasjonen nå, og hvordan kom vi hit? Hva kan fagbevegelsen og UH-sektoren gjøre?

Tid: Tirsdag 05.12.2023 11:30 – 13:00
Sted: Pilestredet 48, S141, Gerd Wangs auditorium

NTL OsloMet har invitert Andrew Preston, Liv Tørres og Hege Hermansen til å innlede.

Preston er rådgiver for Palestina i Norsk folkehjelp – fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Han er invitert for å snakke om bakgrunnen for krigen, situasjonen i Gaza og Vestbredden nå og hvordan det er å drive hjelpearbeid.

Tørres er leder av LOs internasjonale avdeling og vil snakke om hva LO og fagbevegelsen gjør.

Hermansen er professor ved Senter for profesjonsforskning (OsloMet) og forsker ved LINK Senter for læring og utdanning (UiO). Hun leder et Norad-finansiert forsknings- og utviklingsprosjekt med samarbeidspartnere i Gaza og på Vestbredden. Hun er også en av initiativtakerne til et nylig opprop om akademisk boikott av Israel. Vi har invitert Hermansen til å dele noen tanker om hva UH-sektoren og OsloMet kan gjøre i møte med krigen.

Det blir tid til spørsmål og diskusjon etter innleggene.

Det blir servert kaffe/te, så ta med deg matpakka og en kollega og bli med!

Se Hermansens presentasjon fra møtet: