NTL OsloMet støtter streiken ved Tesla-verkstedene i Sverige

Teslaratt i bakgrunnen med teksten Tariffavtale nå! foran

NTL OsloMet støtter de 130 modige bilmekanikerne ved Tesla-verkstedene i Sverige som har gått til streik for tariffavtale!

Tesla i Sverige nekter å tegne tariffavtale med fagorganiserte i det svenske fagforbundet IF Metall. NTL OsloMet støtter IF Metall og mener dette er en grunnleggende viktig streik for hele den nordiske arbeidslivsmodellen.

Hvis Tesla får operere uten tariffavtaler, åpner det for at andre internasjonale selskaper kan underminere den nordiske modellen, også i andre bransjer. Retten til å kreve tariffavtale er en helt grunnleggende del av arbeidslivet, og vi kan ikke akseptere at Tesla stiller seg på utsiden av dette.

Den enorme suksessen til Tesla er bygget på titusener av ansatte sin innsats rundt omkring i verden. Det er arbeidet til de mange som har gjort Tesla til en verdensledende el-bilprodusent. Sammen med ansatte i andre Musk-eide selskaper har de gjort Elon Musk til verdens rikeste mann.

Tesla nekter å tegne tariffavtale, og svensk fagbevegelse har svart med å gå til sympatiaksjoner, et lovlig virkemiddel i kampen om tariffavtale. Under streiken er det viktig å stoppe at Teslas virksomhet flyttes fra Sverige til andre land. Derfor er det nødvendig at fagbevegelsen i omkringliggende land stiller solidarisk opp i sympatiaksjoner.

I Norge går f.eks. havnearbeiderne i Fellesforbundet i bresjen for et rettferdig arbeidsliv ved å hindre at Teslaer som skal til Sverige losses i norske havner etter at de svenske havnearbeiderne har stengt de svenske havnene for lossing og lasting av Teslaer. NTL ved OsloMet støtter alle de som er i sympatiaksjoner.

Vi ber Teslas ledelse om snarest å møte de streikende i reelle forhandlinger på en konstruktiv og ryddig måte.

NTL OsloMet støtter opp om og står skulder ved skulder med de modige arbeiderne som står midt i kampen og alle de tusener som slutter seg til streiken gjennom sympatiaksjoner!

Vedtatt av NTL-styret ved OsloMet 20.12.23

Foto: colourbox.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *