Prosjektleder Kristin Reichborn-Kjennerud har bedt deltakerne i prosjektet om å sette ord på visjonene de har for innkjøp, mat og bærekraft i sine kommuner og institusjoner. Hun har bedt dem tenke høyt og vidt, og ikke la seg begrense av gamle vaner og praksiser.
Innkjøpsavdelingen ved OsloMet kvitterer med å drømme om bier og grønnsaker! Og dyrking av tomater, agurker og urter i kontorvinduene.
– Forumet for Grønt OsloMet vil ha med resten av universitetet på å velge bærekraftig. Og da vi presenterte vår visjon i forumet, var eiendomsavdelingen helt med, sier Gunn-Sølvi Arveschoug, seksjonssjef for innkjøp, OsloMet.
– De holder nå på å sjekke ut mulighetene for å få bikuber på taket, sier hun.
Satser på grønn glede, ikke frykt
Da innkjøpsavdelingen begynte å tenke rundt denne visjonen, kom de til at de drives og motiveres mer av glede enn av frykt.
– God helse er noe alle ønsker, og sunn mat skaper glede. Skal vi ikke da gjøre ferske grønnsaker lett tilgjengelig i alles kontorvinduer, rett fra planta?
Gunn-Sølvi Arveschoug, seksjonsleder innkjøp ved OsloMet.
Å legge om til mer bærekraftige innkjøp er en dugnad hele universitetet må være med på, sier hun.
– En av tankene bak dette dyrkeprosjektet, var at ideen om et mer bærekraftig matsystem kunne modnes i takt med tomatene og agurkene, avslutter Arveschoug.
Grønt OsloMet, i regi av eiendomsavdelingen, planlegger også et større arrangement i forbindelse med Bærekraftsukene til høsten.
Foto: Dan Gold / Unsplash