Klær og miljø skaper debatt

Klær og miljø er i vinden, og her kan du lese mer om våre siste kronikker om dagsaktuelle temaer. Både Høyre og Sosialistisk Venstreparti mener at det er på tide at regjeringen tar tak, og vi følger på med et debattinlegg der vi stiller spørsmål om hva miljøvernminsteren mener, klikk her for å lese det (tekstilforum.no).

Et av de tiltakene som får mye oppmerksomhet er momsfritak på usolgte varer, du kan lese mer om vår mening om dette via denne linken (tekstilforum.no). Med mange som mener mye blir det også mye videreformidling av feilinformasjon og tulletall. Det er en god ting å holde fake news på armlengdes avstand, så vi forslår innimellom et par rev i seilene. For eksempel er ikke klesindustrien er nummer to i klimabelastning, les mer i vår kronikk ved å klikke her (aftenposten.no). Mange andre tall som kastes rundt stemmer heller ikke. Innlegget nevnt over har vi kalt «Ta et tall og la det vandre», som dessverre er ganske betegnende for mye av «faktaene» om klær og miljø. 

Ny rapport og bok om ull ble også til to kronikker. Vår tekst «Med bind for øynene» ble til kronikken «Kontroll på korona betyr ikke nødvendigvis slutten på munnbind», klikk her for å lese den (nettavisen.no), og en diskusjon av bedre ressursutnyttelse av ull ble publisert både på norsk og engelsk. Du finner kronikken ved å klikke på denne linken (forskersonen.no). Vi har med andre ord startet 2022 med å ta aktiv del i samfunsdebatten basert på vår forskning om klær.

Du kan se alle våre kronikker og debattinnlegg sortert tematisk ved å klikke på denne linken.