Utstillinger og arrangementer

Ta det personleg – historier om personlig utsmykking

Tid: 12. juni 2015–2. okt. 2016 Sted: Historisk Museum, Oslo Utsmykking av kroppen er og har vore ein vesentleg del av kulturen for å signalisere både likskap med og avstand til andre. I mange kulturar har også samspelet mellom kropp og pynt skapt nærleik til magiske krefter. Ein stor del av kulturarven dreier seg nettopp om det å pynte seg. Derfor er det også ei enorm mengde smykke og personlege gjenstandar som er brukt til kvardag og fest…

Skjønnhet og helse

Utstilling: 20. januar–27. februar 2011 Teknisk Museum, Oslo Det er mye som tyder på at utseendets betydning som motivasjonsfaktor for fysisk aktivitet, dietter og lignende, og for måten vi forstår oss selv og bedømmer hverandre på, er økende. Utstillingen sprang ut fra det nordiske prosjektet “Beauty comes from within: Looking good as a challenge i health promotion”, som søkte å klargjøre forholdet mellom helse og utseende.

Lappete, lusete, fillete – ren. Skittentøyets kulturhistorie

Utstilling Sted: Kvinnemuseet, Kongsvinger «Din såpekoker!» «Drittunge!» Har du noen gang måttet ta en skikkelig oppvask, eller kanskje en offentlig skittentøysvask?Tanker og ideer om hygiene og stell av klær påvirker oss alle, enten vi er klar over det eller ikke. Men hva vet du egentlig om historien til denne mest grunnleggende av alle huslige sysler? Utstillingen ble utviklet av Kvinnemuseet, men dro så på turné rundt i landet.