Foredrag: Klesforbruk og tekstiler på avveie.

21. oktober, 2022, kl. 12:00-13:00, Resirkula, Hamar.

Vilde Haugrønning og Anna Schytte Sigaard er stipendiater ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO på OsloMet. Vilde jobber på prosjektet CHANGE som skal forske hvordan volumet av klær kan reduseres. PhD-prosjektet hennes ser på hvordan sosiale normer knyttet til anledning og variasjon påvirker klesforbruket og mengden klær i garderober for menn og kvinner. Anna jobber på prosjektet Wasted Textiles som har som mål å bidra til å redusere bruken av syntetiske tekstiler og mengden som kommer på avveie. Gjennom PhD-prosjektet hennes vil hun bl.a. undersøke mengder, tilstand, avhendingsmetode og -grunn samt fiberinnhold for tekstiler som går ut av bruk i norske husholdninger. Vilde og Anna vil presentere forskningsprosjektene CHANGE og Wasted Textiles sammen med sin egne PhD-prosjekter.

Foredraget avsluttes med en kort presentasjon av hele Resirkula-konseptet og du kan bli med på en vandring backstage! 

Foredragene til Resirkula gir deg faglig, inspirerende og spennende påfyll med foredragsholdere innen miljø, bærekraft og sirkulær økonomi!

Passer for alle som er nysgjerrig, vil bli inspirert og samtidig nyte en bedre lunch eller en kopp kaffe! Foredraget foregår i Bite’ti kafeteria på kretsløpsparken. Arrangementet er gratis!

Hvor: Bite’ti kafeteria, kretsløpsparken, Holmefaret 16, 2320 Furnes
Når: fredag 21.10.22 kl 12 – 13.