Panelsamtale og utstilling: Beyond fast fashion

Det globale klesforbruket er doblet på 20 år og har blitt en miljøversting. Hvorfor uteblir politikk som får ned klesproduksjonen? Vi inviterer til panelsamtale, åpne utstillinger og enkel matservering.

Tid og sted: 14. mai 2024 16:30 – 18:30, Klimahuset på Naturhistorisk museum

Hvordan kan det ha seg at «alle» er enige i at den økende mengden klær er et enormt miljøproblem, men verken norske politikere eller EU tør foreslå politikk for å redusere klesvolumet? I Naturhistorisk museums nyeste utstilling, «Beyond fast fashion», spør vi hvor klær kommer fra og hvor de havner, og hva som egentlig er det mest miljøvennlige plagget. I utstillingen beskriver forskere hvorfor fokuset på enkeltplagg er en distraksjon fra det som er hovedmiljøproblemet: volumet av klær. Få ny innsikt og perspektiv når noen av landets fremste eksperter på klesforbruk diskuterer hvorfor og hvordan vi bør endre en av verdens mest miljøfiendtlige bransjer.

For mer informasjon og program, klikk her.