LINDAG på Åker gård ved Hamar – foredrag med Ingun

Søndag 21. august 2022, fra kl. 11.00

Åker gård, Stasjonsvegen 15, 2322 Ridabu (ved Hamar)

Program:

Kl. 11.00 – åpent i Linforeningens lokaler i Drengestua.

Kl. 11.00 -13.00 – Høsting/rykking av lin ved stabburene. 

Kl. 11.00 -13.00 – Beredning av lin utenfor Drengestua. Vi skal repe, bråke, skake og hekle linet.

Kl. 12.00 – Omvisning i det nye formidlingssenteret til faggruppa på Åker. Lær om botanikken, historien, dyrking, spinning og veving av lin. Og litt om mytene som har fulgt denne spennende planten gjennom århundrene.

Kl. 14.00 – Foredrag i det store teltet. Professor i etnologi Ingun Grimstad Klepp forteller om produksjon av fiber:

Hvor kommer klærne fra – og hva er de laget av? Kvaliteter og miljøproblemer i den globale fiberproduksjonen.

«Ingun er utdannet etnolog, men har også utdanning i søm, vev og tekstilkjemi. Siden 1999 har hun arbeidet med forbruksforsking om klær og tekstiler på SIFO og har stått sentralt i å bygge opp dette fagmiljøet gjennom å utvikle metoder, prosjekter, kunnskap og debatt rundt klærnes plass i vårt samfunn og i den enkeltes liv. Dette arbeidet omfatter klesvaner, vaskevaner, levetid, utvikling av produkter og verdikjeder.  Ingun er aktiv i formidling av kunnskap om klær og andre tekstiler i media, utstillinger, debatter og gjennom bøker for allmenheten og artikler for Store norske leksikon. Ingun har mottatt Norges forskningsråds formidlingspris for dette arbeidet.»

Les mer: https://uni.oslomet.no/klesforskning/om-oss/

Dette spennende foredraget koster 100 kroner. Påmelding og innbetaling til Linforeningens konto 1503.10.55900, merk innbetalingen med «Foredrag» – og gjerne navnet på den som kommer om du betaler for en annen. Det blir også mulig å betale kontant eller med VIPS ved inngangen. Velkommen!