Hvor skal man begynne?
Et digitalt læreverk gir mulighet for å ta i bruk blandede læringsformer for å stimulere til læring og kunnskapsutvikling. På veien skjer det noe spennende; vi utvikler den digitale fagformidleren – sammen.
- Fagmiljøene deltar med representanter på PISA-kurs, som gir innføring i helhetlig transformasjon av emner.
- Etter endt kurs kvalifiserer man til tittelen Ansvarlig redaktør for et læreverk man ønsker å publisere. Dette skjer i samarbeid med oss i OsloMetX; vi deltar som medierådgivere og støtteapparat, ganske tett opp mot den tradisjonelle forlagsmodellen.
- Dersom læreverket møter publiseringsstandardene for OsloMetX, publiseres læreverket etter avtale. Først som beta-test med en mindre gruppe, deretter åpent for alle. OsloMetX markedsfører læreverket på ulike digitale flater, i samarbeid med redaksjonen.
- Læreverket skal oppdateres og revideres minst én gang i året. Dette skjer på egen server.
Hver enkelt redaktør er ansvarlige for faglig innhold, mens OsloMetX sikrer den formmessige, tekniske og helhetlige kvaliteten på læreverket – ikke minst når det gjelder universell utforming.
Hva kjennetegner læreverk på OsloMetX?
- korte, klare og konsise fremstillinger
- ingen tunge akademiske formuleringer
- personlige og muntlige i formen
- kvalitetssikrede og gjenstand for årlige revisjoner
Alle læreverk publiseres 100 % åpent, noe som gjør at de ikke bare kommer studentene ved OsloMet til gode; alle utdanningsinstitusjoner, fagmiljøer, praksisfelt og arbeidsliv kan ta del i denne kunnskapssamlingen.
Sjekk ut våre geniale tips for navigering i læreverkene: Geniale tips