Oslo krisesenters prosjekt for voldsutsatte kvinner i fengsel

Finansiering: Justis- og beredskapsdepartementet
Prosjektperiode: 2016–2017
Forskere: Jane Dullum (oslomet.no) (prosjektleder)

Jane Dullum. Foto: NOVA
Jane Dullum. Foto: NOVA

Prosjektet skal skriftliggjøre/evaluere erfaringene fra et prosjekt som Oslo krisesenter driver og har drevet ved Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt. Målgruppen for prosjektet er kvinnelige innsatte som har vært utsatt for vold i nære relasjoner, og det har omfattet et gruppe- og samtaletilbud til kvinnene. Skriftliggjøringen tar for seg både styrker og utfordringer ved prosjektet, og med dette som bakgrunn drøftes mulige framtidige utforminger av prosjektet.

Skriftliggjøringen bygger på intervjuer med de som har vært involvert i prosjektet både fra Bredtveit fengsel og fra Krisesenteret sin side, samt den skriftlige dokumentasjonen som foreligger. Tidligere studier har vist at svært sårbare grupper av voldsutsatte vanskelig nås gjennom de ordinære hjelpetjenestene. Kunnskapen dette prosjektet frambringer kan bidra til en utvikling og styrking av hjelpetjenestene til disse gruppene.

Publikasjon

Dullum, J. (2017). Oslo Krisesenters prosjekt for voldsutsatte kvinner i fengsel (fagarkivet.oslomet.no). NOVA Notat 4/17

Kontakt

For mer informasjon kontakt Jane Dullum, e-post: jane.dullum@oslomet.no