Kastet, men ikke brukt

OPPDATERING:

Arrangementet var meget vellykket, og fikk fin omtale i tekstilforum, klikk her for å lese den. Dersom du ikke fikk med deg webinaret kan du fortsatt se opptaket ved å klikke på denne linken (facebook.com)

16. februar, 08.45-11.30, digitalt arrangement

Tekstilavfall før bruk – hva skjer med tekstilene som aldri blir solgt eller kommer i retur?

Prosjektet Wasted Textiles ved SIFO, Oslomet, Avfall Norge, Framtiden i våre hender og NF&TA inviterer til webinar om tekstilavfallet som oppstår før forbruk: Hva skjer med tekstilene som aldri blir solgt (overskuddslagrene) eller som kommer i retur?

Ettersom nettsalg har økt under pandemien, er dette et økende problem. Vi vet lite om omfanget, men vi vet at lovverk og momsregler er klumper i grøten for at dette håndteres på en bærekraftig måte. Hvordan henger manglende statistikk og registreringsplikt for denne typen ubrukte tekstiler sammen med muligheten for reguleringer? I Danmark ble det nylig fremmet forslag til ny regulering rundt dette problemet, selv om landet allerede har forbud mot brenning av disse varene, hvor man kan straffes med opp til to års fengsel.

Vi har med oss et knippe eksperter fra Norge, Sverige og Danmark som vil diskutere dette fra et myndighets-, forbruker- og industriperspektiv.

Dette er et formidlingsseminar i regi av forskningsprosjektet Wasted Textiles som er finansiert av Norges Forskningsråd og Handelens Miljøfond med brukerfinansiering fra bl.a Avfall Norge og Tekstil 2025.

Program og påmelding:
Webinaret er gratis, men det kreves påmelding via denne lenken (avfallnorge.no)

Legg igjen en kommentar