Ull og lin: Fra natur til motemagasin.

22. feb., 18:00 – 19:00, Det akademiske kvarter, Olav Kyrres gate 49, 4015 Bergen

Klesklubben vol. 1, Studentersamfunnet Bergen

Bomull, lin, og ull, er eksempler på stoffer vi bruker hver dag. Hvor kommer klærne våres fra, og hvor ender de opp når vi ikke lenger vil ha dem? Vi skal snakke om råstoffene som til slutt blir til klær, om vannforbruk, og om tekstilavfall. Fast fashion og trender er ikke bærekraftig, men mange vil påstå de ikke klarer seg helt uten, dessuten er jo klærne allerede laget når man plukker de med seg i butikken. Flere butikker og aktører har begynt å merke klærene sine med ordet bærekraft, et stempel som sier «kjøp meg med god samvittighet». Forbruket må ned, tankesett må endres, og kunnskap må økes. Eller kan vi fortsette som i dag og forvente at klesindustrien vil være bærekraftig i fremtiden?

I PANELET

  • Anna Schytte Sigaard, stipendiat ved Oslo Met.

Skaff billett på denne linken (samfunnetibergen.no)