Bærekraft og klær: Forskerne og industrien.

24. februar, 18:00 – 20:00, Det akademiske kvarter, Tivoli, Kvarteret, Olav Kyrres gate 49, 5015 Bergen

Klesklubben vol.1, Studentersamfunnet Bergen

Alle vet at klesbransjen er en klimaversting. Likevel kjøper vi stadig nye klær med god samvittighet.

Å levere svære poser til Fretex. Å selge fjorårets mote på Tise. Å dytte nok et miljømerket plagg fra Portugal inn i klesskapet. Tekstilbransjen formidler dette som løsninger på klimautfordringene. Samtidig blir disse forslagene problematisert av forskerne.

Miljøvernere mener at vi blir rundlurt av grønnvaskende klesgiganter. Det florerer av bærekraftige og conscious kolleksjoner. Bransjen formidler at resirkulert polyester er det nye fremtidsrettede alternativet. Forskere og industri har ulike svar på hva bærekraftige klær egentlig er. Og politikerne ser ikke ut til å vite hvem de skal lytte mest til. Det er duket for debatt.

Ingun Grimstad Klepp deltar i panelet.

Finn billetter til arrangementet via denne linken (samfunnetibergen.no).