Miljø og kultur på Ingeborgdagene

Søndag 24.april, 14.00 – 16.30, Vikslia 2, Tangen

Maja Lunde vil bidra i en paneldebatt med miljøtema søndag 24. april kl. 15:30. Det gjør hun sammen med Ingunn Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen som vil ha innledende innlegg fra kl. 14. Ingunn Grimstad Klepp er professor i klær og bærekraft, og arbeider på Forbruksforskningsinstituttet SIFO på OsloMet. Hun har i flere tiår vært viktig i å spre kunnskap om klær og få i gang debatt om klær og miljø. Inge Iversen er samfunnsengasjert kunstner, som gjennom egne arbeider gjerne kommenterer dagens forbrukersamfunn og den overfloden vi her i vår del av verden lever i. Sigrid Salen er pensjonert lektor, og har selv har bodd og studert på Fredheim. Hennes innlegg vil handle om mat, miljø og kultur, deriblant matens rolle i litteraturen, kokkekunsten på Fredheim og matlaging basert på enkle prinsipper og sunn fornuft. Paneldebatten ledes av journalist og tidligere sjefsredaktør i Hamar Arbeiderblad Carsten Bleness.  

– Økt kunnskap og dialog kan bidra til at hver enkelt av oss gjør mer bevisste valg. Ingeborgdagene skal være en arena som løfter dagsaktuelle temaer, og som tørr å berøre og ikke bare behage. Klær, mat, kunst og litteratur – det er mange inngangsporter til årets tematikk som gir grunnlag for gode og viktige samtaler, sier konstituert biblioteksjef i Stange kommune Sigrid Rogne.

Les mer og kjøp billett via denne linken (stange.kommune.no)