NTL Sentralforvaltningen vil jobbe for sekstimersdag

Arbeidstidsutvalget vil myke opp arbeidstidsbestemmelsene for å møte tidsklemma og skape et mer fleksibelt arbeidsliv. NTL Sentralforvaltningen mener at sekstimersdagen er et bedre svar.

I en uttalelse fra representantskapsmøtet fastslår NTL Sentralforvaltningen at «arbeidstidsforkortelse er et bedre svar på tidsklemma enn en åpning for arbeid på kveldstid». 30 timers uke er et langsiktig mål. «I 1919 ble 8-timersdagen lovfestet. I 2019 bør vi ha kommet et godt stykke på vei mot 6-timersdagen».

Professor Karen Helene Ulltveit-Moe som har vært leder av ekspertutvalget som har utredet organiseringen av arbeidstid, som la fram sin rapport før jul. På NTL Sentralforvaltningens representantskapsmøte nylig var økonomiprofessoren på besøk for å gjennomgå utvalgets viktigste anbefalinger til regjeringen.

På høring

Arbeidstidsutvalgets innstilling er på høring. Høringsfristen er 1. juli 2016. Når høringsuttalelsene har kommet inn, vil de bli gjennomgått og departementet vil ta stilling til hvordan spørsmålene skal følges opp videre, opplyser Arbeidsdepartementet.

Les hele saken på Fri fagbevegelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *