Arbeidsprogram

Prosjektet består av fire arbeidspakker:

  1. Kartlegging: Denne arbeidspakken skal gi en oversikt over «state-of-the-art» når det gjelder teknologisk assistanse i hjemmet basert bl.a. på litteratur- og dokumentstudier, spørreskjema/intervjuer og dialogkonferanser.
  2. Utvikling: Arbeidspakken inkluderer forskning, utvikling og implementering. Teknologiforskningen fokuserer på å utvikle selv-lærende hjemmeautomasjon for personer med MCI/D. I denne delen av prosjektet vil noen hjem bli valgt ut for teknologisk utvikling og testing i dialog med brukerne og det vil utarbeides en rapport som dokumenterer utviklingsprosessen. Det vil også utvikles en RRI-basert vurderingstilnærming basert på helseteknologivurdering (HTA).
  3. Teknologivurdering: Det vil gjøres en helhetlig teknologivurdering av løsningene som utvikles og utprøves og av selve innovasjonsprosessen i prosjektet, i samarbeid med viktige aktører i feltet, gjennom dialogiske metoder, intervjuer og dokumentstudier.
  4. Fremsyn: Prosjektet vil gjennomføre en foresight-prosess som vil utforske mulige fremtidsscenarier for velferdsteknologiske behov og løsninger, og avslutningsvis utarbeide anbefalinger og retningslinjer for ansvarlig velferdsteknologisk forskning og innovasjon for alle relevante aktører.