Ultrafast and Global vs Slow and Local: Kampen om klesundistriens fremtid

Arrangert av NF&TA under Arendalsuka, 16.08.2022, kl. 13:00-17:00 hos Randi Lauvdal blomster.

Om arrangementet

De siste årene har kinesiske selskaper introdusert ultrafast fashion. Drevet av et designtempo på opptil 1000 nye plagg hver dag, AI-drevet markedsføring og ekstremt lave priser har selskaper som Shein tatt ledende globale posisjoner med produkter som går i stykker etter få gangers bruk.

I Europa går utviklingen i motsatt retning. EU setter bærekraft i høysetet og med sin nye tekstilstrategi stiller de radikale krav til produsentansvar, kvalitet, ombruk og sirkulære forretningsmodeller.

Kampen om motebransjens fremtid står mellom Kina og Europa – mellom destruktivt overforbruk og bærekraftig utvikling. Det er «Ultrafast and Global» vs «Slow and Local». EU har lagt lista høyt – nå er det opp til Norge å levere.

NF&TA (Norwegian Textile & Fashion Agenda) har startet arbeidet med å utvikle veikart til en bærekraftig norsk tekstilindustri. Nå inviterer vi politikere og næring til et åpent møte i Arendal for å dele innsikt, diskutere problemer, avklare misforståelser og bli inspirert av nye løsninger.

Arrangementet blir delt inn i flere deler, og det legges opp til både innlegg, debatt og rundebordsmøter hvor vi involverer tilhørerne.

Les mer om arrangement her (arendalsuka.no)