Samiske stemmer i barnehagen

Inntrykk Finnmarksvidda 2019

I 2023 kom oppfølger av Samiske stemmer i barnehagen fra 2021 – en antologi hvor 21 forfattere knyttet til barnehagefeltet forteller om mangfoldet i Sápmi. I boken rettet vi blikket mot skolen og hva som kreves av den norske lærer med læreplaner fra 2020 (LK20). Du møter åtte samiske formidlere. Jeg er redaktør sammen med nordsamene Anne Lise Johnsen-Swart og Hege Merete Somby. I 2021 bygget jeg et nettverk av samiske formidlere sammen med Johnsen-Swart og spesialpedagog Unni Jernberg. Samlet har dette gitt oss et mangfoldig nettverk av formidlere innen skoltesamiske, sjøsamiske, markasamiske, lulesamiske og nord- og sørsamiske formidlere og ressurspersoner. Ta gjerne kontakt om du trenger tips.

Sjekk redaktørenes fagsnakk:

2024: https://www.fagsnakk.no/samfunnsfagene/hvordan-kan-forvaltning-av-naturressurser-inspireres-av-samisk-naturtenkning/?fbclid=IwAR0rPpXOuRLm1Tgu4FnAIw27yGSnzeSZftqGflO87FWTnsvOaNqCLLQDoc

2021: https://www.fagsnakk.no/barnehage/vi-trenger-samiske-stemmer-i-norske-barnehager/ . I tre år samarbeidet redaksjonen om seminarer og fremmet samiske forelesere ved OsloMet. Dette la grunnlaget for Samiske stemmer i barnehagen: https://www.cappelendammundervisning.no/_samiske-stemmer-i-barnehagen-9788202664619

Av fonnebo

Tegner og billdkunstner, medl av Tegnerforbundet, UKS, Norske billedkunstnere, Nesodden kunstforening. Dosent i kunstfag,OsloMet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *