Lærling som novise og ekspert med Nina Aakernes

Av Anders Grydeland
Abonner: iTunes | Android | Spotify

Nina Aakernes fulgte 6 lærlinger gjennom to års læretid i mediegrafikerfaget og så at lærlingene vekslet mellom å være nybegynner og læremestere.

Til Yrkesfagpodden forteller Aakernes at lærlingene i noen tilfeller har vært de personene i bedriften med mest oppdatert programvarekompetanse, og da lærer de andre i bedriften av lærlingen. Det er et spenningsfelt mellom det å være nybegynner, novise og å oppleve at de har veldig mye å lære av de eldre i bedriften mens de andre ganger er de som lærer opp sin læremester på det nyeste i programvarefronten.

Les mer hos Nordic journal of vocational education and training: Both novice and expert? How apprentices develop vocational competence in workplaces where technology is continuously changing: Examples from the Norwegian media graphics programme


Yrkesfagpodden er en podcast fra Kompetansesenter for yrkesfag ved institutt for yrkesfaglærerutdanningen ved OsloMet hvor vi ser på ulike sider ved fag- og yrkesopplæringen. Du kan følge Yrkesfagpodden og delta i diskusjonen på våre facebooksider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *