Nasjonale og regionale aktører samlet til MIT REAP-seminar

Foto: Skjalg B. Vold.

Onsdag 10. april var nøkkelaktører i Oslo og Viken samlet for å drøfte hvordan det etablerte næringslivet, gründer- og investormiljøet, akademia og myndighetene kan samarbeide for å fremme innovasjonsdrevet næringsutvikling. Kjernegruppen i MIT REAP fortalte om hvilke utfordringer de ønsker å få løst, og hva som motiverer den enkelte til å være med i arbeidet.
I diskusjonen kom det frem at det er behov for mer lokalt driv – med nasjonalt perspektiv i Osloregionen. Videre ble det nevnt at Oslo og Viken i større grad bør synliggjøre de områdene der vi har særlig sterke kompetansemiljøer. Å forbedre den internasjonale synligheten av regionens kompetansemiljøer og næringsliv er avgjørende for regionens konkurransekraft.

Det ble også nevnt at entreprenørskapskultur ikke er utbredt i alle deler av femfaktormodellen, og hver enkelt aktør bør tydeliggjøre hvordan de ut fra sin rolle og posisjon kan bidra best. Som oppfølging til dette ble det nevnt at det er stadig mer engasjement fra myndighetene side – og det er isolert sett bra – men det er viktig at myndighetene ikke forveksler sin rolle som tilrettelegger med de som skal være operative. Sterkere eierskapskompetanse fra etablert næringsliv er også viktig i utviklingen av nye selskaper i regionen.

Hva med å etablere en kunnskapsbank som kan skape læringsarenaer på tvers av sektorer? Eller hva med en gründerskole for forskere?  Vi følger opp diskusjonen videre. Her finner du programmet og presentasjonene fra seminaret.