Strategiworkshop på MIT i Boston

Teamet fra Oslo og Viken sammen med professor Fiona Murray ved MIT.

I juni 2019 deltok kjernegruppen og sekretariatet på strategiworkshop ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston. Denne workshopen definerte overgangen fra aksjonsfase en til aksjonsfase to i REAP – som indikerer at regionen nå går over fra å arbeide med anvendte analyser – til å utvikle strategier og tiltak som skal styrke samspillet i økosystemet.

Morten Irgens presenterer regionens barrierer og potensiale for deltakere fra andre REAP-regioner

Entreprenørskapsaktiviteten i Osloregionen øker. Likevel er det en utfordring at det er få selskaper som vokser og blir store. Blant alle nyetableringer i 2005, var det kun 33 selskaper som hadde skapt 50 arbeidsplasser eller mer i 2016. På strategiseminaret ble kjernegruppen enige om å jobbe sammen for å dyrke frem flere innovasjonsdrevne vekstselskaper.

Teamet fra Oslo & Akershus diskuterer mulige strategier og tiltak.

Hvordan kan aktørene i femfaktormodellen samarbeide slik at vekstselskaper får tilgang til nødvendig kompetanse? Hvordan kan vekstselskaper i regionen kapitalisere på en mer datadrevet forretningsutvikling? Dette var to av flere spørsmål som ble diskutert på workshopen. MIT REAP Oslo og Viken vil gjennom høsten 2019 diskutere potensielle tiltak med bredden av økosystemet i regionen. Dersom du vil vite mer eller har innspill til arbeidet som gjøres, ta gjerne kontakt med oss.