Utviklingen i norsk kosthold

IMG_2790

Hvert år gir Helsedirektoratet ut rapporten Utviklingen i norsk kosthold. Rapporten gir et bilde av trender i kostholdet på nasjonalt nivå og baserer seg på tall fra matforsyningsstatistikk og forbruksundersøkelser. Sammen med kostholdsundersøkelser (Norkost, Ungkost osv.) og levekårsundersøkelser danner rapporten datagrunnlaget som helsemyndighetene bruker for å  vurdere kostholdet i Norge. Torsdag 22. januar var det lansering av Utviklingen i norsk kosthold 2014, og Samfunnsernæring var godt representert: Åtte av studentene på tredjeår kom som deltakere fra sine praksissteder. Det var omtrent 110 påmeldte fra ulike deler av ernæringsbransjen, og NRK filmet seansen.

Årets rapport viser blant annet at frukt- og grøntinntaket stiger, men vi bruker mer penger på  snop enn frukt og grønt tilsammen. Nordmenn spiser nå like mye pommes frites og potetgull som matpoteter hvert år. Under halvparten av unge mellom 16 og 24 år spiser grønnsaker én eller flere ganger om dagen. Det skjer mye bra i utviklingen i det norske kostholdet, men det er fremdeles store gevinster å hente!

Rapporten må leses av alle som vil vite noe om hva som kjennetegner kostholdet på gruppenivå, og den kan lastes ned her: http://bit.ly/15CTGGh

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *