Workshop med Kelly Boucher

På onsdag hadde vi «workshop» med Kelly Boucher. Hun holdt et foredrag der hun presenterte aktiviteter hun og studenter hadde gjort sammen.

Dette gikk ut på en tankegang om  hvor materialene kommer fra. Med dette kastet hun også lys på spørsmål som  hvem har laget dem?, hvilke arbeidsforhold produseres de i ? hvilket land de kommer fra. Etikken og hva materiale forteller oss ble også i fokus. Det handler om å stille spørsmål før en bestiller produkter fra kataloger.

Hun hadde gjort klar en scene med masse papir av forskjellig varianter. De var spredt utover gulvet. Det gjorde det interessant å være på forelesning. Hun snakket om problematikken ved utforskning av materiale papir. Mange opplever det vanskelig med tanke på rot, etterarbeid. Mange anser slike aktiviteter som sløsing av papir.

Vi hadde en aktivitet sammen som gikk utpå å lytte til materiale. Hva får materialet deg til å gjøre, var hovedoppgaven. Materialet ble utforsket på forskjellige måter, det ble kastet, revet, tråkket, sklidd, gjemt, hoppet på, kost, bært, krøllet osv.

Nedenfor har vi lagt ved bilder fra denne dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *