Keramikk, 08.10.19

Det var deilig å være tilbake igjen i keramikken etter en god høstferie. Vi fortsatte videre der vi slapp sist gang, og gikk ett hakk videre. På agendaen var det glasering, blank og /eller hvit.

Siw veiledet oss i hvordan glasur skulle lages. Det gikk ut på at vi skulle fylle 5 liter vann, og en full bøtte med glasurpulver. Pulveret skulle synke litt ned i vannet før man satte i gang å røre. Glasurpulveret er ganske usunt å puste inn, slik at man skal være forsiktig i det man har pulveret i vannet!

Vi trengte en stav-mikser til røring, for å få en klumpefri og jevn røre! 🙂

Glasuren skal bli helt fri for klumper og for at den skal bli det må man bruke sil!

Vi fant fram en ny stor bøtte, en sil, børste og et litermål. Vi helte glasur over på silen, og jobbet inn glasuren med børsten. På denne måten ble glasuren helt jevn og fin. Videre måtte vi sørge for at glasuren er i riktig tykkelse.

Dette redskapet slipper man sakte oppe i den ferdig-silte glasuren, og måler tykkelsen på røren. På denne blanke glasuren skulle tykkelsen være mellom 35 og 32, som det står på måleren.

Glasurer skal være i ulike tykkelser, det står på glasurpakken hvor mye vann som skal til og eventuell tykkelse. Tykkelsen kan justeres med vann. Derfor er det lurt å ta litt og litt vann slik at det ikke blir for tynt.

Vi måtte bruke redskaper som holdte fast det vi hadde laget, og dyppe det forsiktig oppe i glasuren.

Når de var ferdigdyppet så de helt hvite ut, uavhengig om man brukte hvit eller blank glasur. Etterpå settes de til tørk og når de var ferdigtørket måtte vi tørke av på bunden. Slik at det ikke skal sette seg fast på brettet, under brenningen.

 

 

3 kommentarer om “Keramikk, 08.10.19

  1. Flott beskrivelse som kan være til hjelp når man skal gjøre prosessen alene, gleder meg til å se resultatene!

  2. Dette var en kjempe fin forklaring på prosessen med glassering, som senere vil gjøre det lettere for oss når vi skal jobbe alene og ikke kan spørre Siw hele tiden ^^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *