KriT-sangen «Tenke kritisk»

I forbindelse med konferansen om kritisk tenkning i barneskolen ble det laget en sang som bærer i seg kjernen av KriT-prosjektet. Inspirert av Trong Viggo Torgersens klassiker «Tenke sjæl», framheves det i refrenget at en skal tenke sammen. Å tenke kritisk gjør en godt i fellesskap. Det er mange måter å gjøre det på, og i vårt prosjekt har det særlig vært noen tilnærminger som har vært sentrale. De står i teksten under, så bare vær med og syng:


Tenke kritisk sammen, finne flere perspektiv.
Se på maktstrukturer, søke kildenes motiv.
Bygge argumenter, ikke være subjektiv.
Relevant på veien, for å tenke sjæl!

Av Trond Viggo Torgersen, Georg Keller og Tuva Bjørkvold


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *