[STUDENTPRAKSIS] Hos Too Good To Go

Av Haley Barkovitch

I åtte uker har jeg vært i praksis hos Too Good To Go. Vi hjelper spisesteder, hoteller og butikker med å selge overskuddsmaten sin til en hyggelig pris i stedet for å kaste den. Hvert år kastes ⅓ av all mat som produseres, noe som er et stort paradoks når hver åttende person på planeten samtidig sulter. Miljøbelastningene knyttet til matproduksjon og svinn er så kraftige at dette anses som en av de tre største klimautfordringene i vår tid. Too Good To Go er en løsning til denne utfordringen.

Satt helt på spissen, er Too Good To Go sitt mål å gjøre seg selv arbeidsløs. Jeg tok en prat med Sophie Wiik, daglig leder i Too Good To Go og ildsjel i klimakampen:

Hva er befriftens ønsker for fremtiden og fokus for 2017?

– Vi jobber mot å doble alle tall i 2017. Vi vil redde mer mat, spare med CO2 fra å slippes ut i miljøet og mette flere mager. Målet er at alle spisesteder som har svinn er engasjert i Too Good To Go, og at vi tar vare på ressursene vi har. Ingen skal kaste mat. I en perfekt verden ville vi ikke hatt noen jobb til slutt. Vi fortsetter å jobbe med holdningsendring og opplysning for å gjøre flere bevisste i deres handlinger og påvirkning på miljøet rundt seg.

Hva gjør at Too Good To Go er et meningsfylt sted å jobbe?

– Vi jobber med å endre holdninger og for å være løsningen til ett av de 3 største klimautfordringene i dag: matsvinn. Vi angriper paradokset av at folk går sultne mens 1/3 av verdens mat kastes i søpla: mer meningsfylt arbeidsplass finnes vel nesten ikke..

Hvilke egenskaper bør en medarbeider ha som skal fungere godt på laget?

Åpen og uredd, og målrettet. Too Good To Go er avhengige av handlingskraftige og selvstyrte medarbeidere – du må kunne skape dine egne arbeidsoppgaver, tørre å prøve deg og bare handle. Vår kjerneverdi er åpenhet; vi har ikke tid til at alle tanker drøftes bak lukkede dører, en må tåle å drøfte ting i plenum der og da. Vi lærer mens vi jobber, og hver medarbeider skal føre med seg noe nytt til teamet – noe av seg selv. Vi bygger Too Good To Go sammen.

Hvilken kompetanse ønsker du deg mer av i Too Good To Go?

Det som ligger til grunn i vår bedrift er fokus på miljøet. Vi ønsker medarbeidere som har kunnskap i kommunikasjon og som kan mye om mat og matsvinn, og miljøet. Men det viktigste er at verdiene våre samsvarer.

I åtte uker har jeg styrt sosiale medier for Too Good To Go, samt drevet med forretningsutvikling ved å rekruttere nye spisesteder og promotert bedriften på arrangementer som Smak 2017. Det har vært en spennende arbeidsplass, og jeg kan nesten ikke tenke meg noe mer meningsfylt å jobbe med enn å beskytte miljøet.

Jeg har hatt en enorm frihet i bedriften til å gjøre det jeg vil, så lenge jeg oppfyller minimumskravene vi satte sammen (og re-vurderte etter hvert). Mitt største og viktigste overlevelsestips er: ta eierskap, gjør dette ditt. Too Good To Go, eller rettere sagt Sophie, ønsker aller mest selvstyrte individer. Ikke vær redd for å foreslå noe nytt, tenk utenfor boksen. Og dersom ting blir for svevende, ta tak. Vi er en start-up bedrift, som betyr at det kan forekomme noe snubling, men så lenge vi kommuniserer godt, kommer vi oss i mål.

Jeg trivdes godt i Too Good To Go. Hyggelige medarbeidere, gode oppgaver, fleksibel leder som forstod mine personlige belastninger. Anbefaler virkelig Too Good To Go, da det er veldig givende å jobbe med et konsept som alle virkelig oppfatter som utelukkende positivt. Om ikke annet, gir et en god følelse og skaper et nytt håp for menneskeheten og fremtiden, som av og til kan se noe mørk ut.

Les mer om TGTG her http://toogoodtogo.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *