Glasur og resultat

Modul 2 Oppdrag Glasur

Etter at leiren var tørket i tørkebrann, malt og råbrent var det tid for å legge på glasur for de som ønsket dette. Det var da ønskelig at de fleste testet ut dette.

Skolen kjøper inn ferdig glasur som blandes med vann og siles for grums, dette ble gjort 2 ganger.

Når vi skulle glasere så kunne vi enten påføre glasuren ved å dyppe gjenstanden i en bolle fylt med glasur, eller påføre det med pensel. Da ble gjenstandene dekt med et hvitt belegg, og vi ble spente på hvordan resultatet kom til å bli etter brenning.

   

 

Resultat

Heldigvis ble glasuren gjennomsiktig når den ble brent. Noen fikk fine resultat, imens andre opplevde at fargene endret seg ganske drastisk. Det var også enkelte som opplevde at tingene satt fast i hverandre, da de hadde stått for nærme under brenningen.

Etter brenningen var det også noen som opplevde at tingene sine knuste under brenningen. Noen var i den grad at de kunne lime sammen gjenstandene, imens andre gjenstander var det dessverre ikke mulig å redde. Grunnen til dette kan være luft, hvis leiren ikke er tørr nok og tykkelsen på leiren.

Likevel står vi igjen med mange fine ulike ting og mye ny erfaring fra leire-perioden. Dette blir da siste innlegg fra oss i gruppe 2.

 

      

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *