Homage til Iver Jåks

Oppgave 2 i denne modulen er at vi skal lage hvert vårt homage til Iver Jåks. Han var en samisk kunstner kjent for arbeider i tegning, maling og forskjellige skulpturer. Kunsten, og da særlig skulpturene hans er veldig organisk og satt sammen av mange ulike materialer. Dette skulle vi la oss inspirere av og dermed skape ulike uttrykk som skulle være maks 50 cm hver vei og henge fra taket. Grunnen til hvorfor det skulle henges fra taket er at det skulle ha et tredimensjonalt uttrykk og kunne studeres fra alle kanter. Ann-Hege var opptatt av at vi ikke skulle gå inn i oppgaven med en foruttinntatt mening rundt hva man ville lage, men heller bli inspirert av materialet og la det «fortelle» oss hva det skulle bli.

Vi fikk et bredt utvalg av materialer vi kunne bruke, blant annet drivved, reinskinn, ull, garn, peddig, stein, skinn, ståltråd og kvist.

Her er forskjellige steg i skapelsesprosessen:

Her er alle de ferdige produktene:

Hilsen Blogg-gruppe 3

Jørn, Martine, Pernille og Yahel

 

 

En kommentar om “Homage til Iver Jåks

  1. Dette var et spennende prosjekt! Her ser man tydelig hvordan egenskapene til de ulike materialene som er brukt, kan fortelle oss noe om hva vi kan bruke de til, og ikke minst hvordan. Det er spennende å se hvordan man kan sette sammen ulike naturmaterialer og danne nye formutrykk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *