Oppstart modul 3

Mandag 14/10 hadde vi oppstart av modul 3. Her fikk vi møte Nanna som viste oss instrumenter laget av mye spennende, blant anna rasler laget av klover fra elg, elgkalv og geit. De forskjellige størrelsene på klovene gjorde at instrumentene hadde ulike raslelyder.

Videre fikk vi se eksempler på raslene vi selv skulle lage. Disse var laget av ulike typer skinn fra dyr og dekorert med fjern, steiner og maling. Skaftene bestod av spikkede pinner. En av de skilte seg spesielt ut pga. de markspiste gangene som lagde flotte mønster.

              

Etter Nanna gikk kjapt gjennom noen spikkeregler valgte alle seg en pinne å starte med. Når pinnen var ferdig spikket og pussa fikk vi valget mellom å male eller å olje pinnen vår med linolje. Vi kunne velge mellom vannbasert (pulverform) eller oljemaling.

 

Tirsdag 15/10 starta vi dagen med få en innføring i hvordan elgskinnet skulle håndteres. Vi laget skisser på papir og klipte formen ut i skinn. Med hullmaskin lagde vi hull langs hele kanten slik at vi kunne sy de to skinnlappene sammen. Av resterende skinn klippet vi ut en lang tynn tråd. Vi fikk muligheten til å farge både blæra og tråen vår. Etter fargingen kunne vi begynne å sy lappene sammen, for å få blæra ordentlig tett måtte vi sy to runder. Etter syingen stappet vi blæra full av sand, banket den hard og hang den til tørk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *