Tre skje med kålrosing

Mandag 16/10 startet vi dagen med å møte Kristian, han ville at alle skulle introdusere seg slik at han kunne bli litt bedre kjent med oss. Kristian skal ha oss et par ganger senere og vil også være til rådgiving når eksamen forberedelsen starter.

I dag skulle vi lære å lage skjeer med kålrosing som er utsmykninger i treet ved å gjøre dette «brenner» man et mønster inn i treet. Kristian viste oss hvordan man skulle dele opp emnet vi valgte, for at ikke skjeen skulle sprekke og bli ødelagt måtte vi kløyve emnet i to. Vi kunne velge mellom Einer eller Bjørk. Dette er fine tresorter siden de er veldig harde og kompakte.

Etter man har lagd en skje ut ifra emnet så skal man begynne med kålrosingen, dette gjørs ved å skjære ett spor inn i skje skaftet med kniv slik at det blir ett mønster , og så gni inn bark av furu eller or det gikk også å bruke kaffe eller kanel hvis man ville eksperimentere. For at fargen skal sitte treet  blir det brukt olje. Ved å gni oljen inn ble fargen sittende fast.

 

Når han hadde visst oss det, så begynte vi å jobbe på egenhånd. Først fant vi oss det treet som vi vil bruke for så høvle det slik at det ble fint og rett.

 

Så tegnet vi skjeen på et ark og klipte ut og tegnet det i treet og sagde etter

Så skulle man skjære ut skjeen og grave ut en del av treet slik at det fikk den ovale skje formen foran. Noen lagde små skjeer og andre lagde større skjeer.

av Bjørn Petter og Simen

2 kommentarer om “Tre skje med kålrosing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *