Kategorier
Barnehagebasert kompetanseutvikling løpende faglig aktivitet WeVideo

Første opplæringsøkt Wevideo med delprosjektene

Første opplæringsøkt med delprosjektene

I dag var for første gang representanter fra alle de tre delprosjektene; Banehage, samt prosjektlederne Grete, Irene og Kristin, samlet til WeVideo-opplæring med Magnus.

Vi startet med å lage en demo på egen telefon og gikk igjennom trinnene:

  1. Rekkefølge (dra og slipp)
  2. Trimming (gå igjennom hvert enkelt element for å vurdere om det skal endres (f.eks. kortes ned, zoomes, mv.)
  3. Supring (gjøre endringen). NB! Husk tryllestaven for å legge til theme – ikke operativt på HiOA ennå, eller Branded lower third.
  4. Voice over (opptak/legge til fortellingen)

Er videoen klar? Ja, da kan den publiseres (Publish). Hvis det nå kun er et grovutkast, kun sync.

2

Tips & triks for bruk av mobilkamera

  • Husk retningen på mobiltelefonen. Alltid: landscape mode (liggende format)
  • headset – kople dette på, f.eks. intervju flytte mikrofondelen av ledningen mellom intervjuer og intervjupersonen
  • mygg for iPhone, røde er fabrikatet
  • hvor er lyskilden? Ikke (sterkt) motlys!
  • B-roll (innklippbilder – klipp inn bilder for å gjøre et intervju, f.eks. interessant)

Så går vi over på web

Her åpenbarer det seg et vell av muligheter for videre bearbeidelse av røff cut-en sync-et fra mobiltelefonen. Deltakerne får prøvd ut de ulike funksjonene.

God kursledelse og dedikerte medarbeidere

Med Magnus som kursleder og med dedikerte kursdeltakere med gode forkunnskaper om digital historiefortelling ble dette en lekende og lett økt!

Grete og Erik diskuterer redigering

 

Kategorier
Digital historiefortelling løpende faglig aktivitet WeVideo

Kursdel 2 for superbrukerne av WeVideo

Mandag 12.oktober møtte vi superbrukere Magnus Kristiansen fra WeVideo til del 2 av WeVideo-opplæringen. Vi hadde med oss kvalifiserte spørsmål bl.a ut fra egne og DH-kollegers erfaringer med WeVideo så langt.

Ny hub/grensesnitt, administrasjon og roller

Vi fikk informasjon om at vi (som brukere i startfasen) allerede var flyttet over på ny ‘hub’.

Magnus gjennomgikk toppmenyen, med fokus var på administrasjon og de ulike roller som systemet legger opp til. En svært nyttig gjennomgang. Vel vitende om at det er når systemet settes ut i praksis, når roller skal fordeles, når innstillinger for hva brukerne skal kunne gjøre (og ikke gjøre), de mange spørsmålene vil dukke opp.

  • Owner (Magnus i dag)
  • Admin (oss superbrukere)
  • Lead (eventuelt klasselærer/fagansvarlig)
  • User (studentene)

admin

Prosjektredigering

Det ble også tid til spørsmål og svar knyttet til redigering av prosjekt. Små detaljer som forenkler neste produksjon kom på plass! Jeg er særlig imponert over programmets muligheter for opptil flere lydspor – og adgang til å kunne regulere/finjustere på lyden, både  direkte i de ulike audio-filene og i lyd tilknyttet videoklipp som inngår i en produksjon. Et gjennombrudd – sammenliknet med andre programmer jeg har erfaring med.

Eierskap – kontekst for produksjonen

Vi var så vidt innom mulighetene for at det kan legges inn et standardbilde i slutten av alle produksjoner at denne er laget ved HiOA. Spørsmål om det er behov for et eget HiOA-tema ligger noe fram i tid å ta stilling til.

Hjemmeleksen

Med min nyervervede kunnskap etter denne del 2 av opplæringen for oss superbrukere, gikk jeg igang med DH-en «Boston på måfå». Resultatet ser og hører du her.

Kategorier
dagsaktuelt Digital historiefortelling

DS – a powerful tool for individual & collective learning in workbased studies

Da var Digital Storytelling-konferansen Voices of change i Boston, Northampton 25.-27.september over. Min presentasjon, Digital Storytelling – a powerful tool for individual and collective learning in a workplace-based educational setting, handlet om refleksjon og læring – både den individuelle students og barnehagens læring – ved bruk av digital historiefortelling. Konferansearenaer var Smith College og Amherst University, Massachusetts.

Synlig lytting

Som illustrasjon viste jeg tidligere ABLU-student Yvonne Frankrigs digitale historiefortelling Synlig lytting (Visible Listening i engelsk subtitle-versjon). Presentasjonen var plassert under panel session Connections & Collaborations og samlet mellom 60 – 70 deltakere. Nå må det sies at det nok ikke var min, men Tony Sumner fra http://www.patientvoices.org.uk/ og hans paper som var  «trekkplasteret» i dette panelet. Men jeg fikk hyggelige og interessante henvendelser om «Norwegian kindergarten system», «the Nordic welfare model» og «workbased studies» og ikke minst høstet Yvonnes DH mange gode ord!

Kristin og Angeline Koh
Kristin og Angeline Koh [foto:gj]

Mr. Lee Kuan Yew

DST-konferansene innebærer møte med «gamle storytelling-kolleger» fra alle verdenshjørner, og nye storytellers kommer stadig til. Jeg hadde gleden av å stifte nærmere bekjentskap med Angeline Koh fra Digital Storytelling Asia, en drivende dyktig storyteller som arbeider hardt for å få gjennomslag hos myndighetene i Singapore for konseptet. Angeline er bl.a. kjent for filmen Remembering Mr. Lee Kuan Yew, om Singapores store helt, nylig avdøde Lee Kuan Yew (1923-2015) som ledet oppbyggingen av det moderne Singapore vi kjenner i dag. Lee Kuan Yew gikk av som statsminister i 1990 etter å ha ledet regjeringen sammenhengende i hele 31 år.