Lying low/male nude av Christine Aspelund

Lydfil – omtale av verket (MP3)

Norsk tekst om verket (PDF)

English text on the artwork (PDF)

På bakken ligger det en sammenkrøpet og noe overvektig naken mann med ryggen til. Du står over ham, men går du rundt skulpturen og bøyer deg ned møter du den ansikt til ansikt. Overflaten er glatt, og fargen går i ett med omgivelsene. De myke kroppsformene i det harde materialet skaper en kontrast i skulpturen av bronse.
Foto: Istvan Virag
Kunstverkene på dette nettstedet er beskyttet av opphavsrett og er gjengitt etter avtale med BONO (Billedkunst Opphavsrett i Norge). Verk kan ikke gjengis uten hjemmel i lov eller tillatelse fra rettighetshaver/BONO.
Ønsker du å bruke kunstverk? Kontakt BONO for å få lisens – www.bono.no

Christine Aspelund (1966 -)
Lying low/male nude (2012)

Andrea Arntzens hus (P32)

På bakken ligger det en sammenkrøpet og noe overvektig naken mann med ryggen til. Du står over ham, men går du rundt skulpturen og bøyer deg ned møter du den ansikt til ansikt. Overflaten er glatt, og fargen går i ett med omgivelsene.

De myke kroppsformene i det harde materialet skaper en kontrast i skulpturen av bronse. Skulpturen tematiserer det sårbare, uperfekte og omsorgstrengende ved menneskekroppen. Dette kan knyttes til sykepleierutdanningens arbeid som ligger i bygningen ved siden av.

Skulpturen ble først modellert i leire på stålskjelett og støpt i gips, deretter ble den støpt i bronse og overflatebehandlet. Overflatebehandlingen forsterker det realistiske uttrykket.

Christine Aspelund er en norsk billedhugger. Hun er utdannet fra Kunstakademi i Oslo, og bor og arbeider i Norge, Italia og Tyskland. Fra 2014 var hun styreleder i Norsk Billedhoggerforening.