Saltvannsblomst # 8 Suzi Gablik av Ragna Misvær Grønstad

Ragna Misvær Grønstad (1984 – ) 

Saltvannsblomst # 8 Suzi Gablik 

2018 Tresnitt 

B. 67 cm x H. 141 cm  

P46, 7 etg 

Et langstrakt og rektangulært tresnitt med svart bakgrunn og hvite detaljer. Mot venstre over bildets midtre del er det en fylt hvit sirkel. Den er omkranset av en nettstruktur med sjatteringer i hvitt som dekker nesten hele flaten. Strukturen har en organisk form som kan minne om en blekksprut med stort hode og tentakler. Hodet som omkranser den hvite sirkelen strekker seg fra venstre hjørnet ned mot høyre. Fra nedre del av hodet strekker det seg til tre lange elementer ut mot kantene. Cellene i nettstrukturen varierer noe i størrelse og form. 

Verket er en del av tresnittserien Saltvannsblomster. De tar betrakteren med inn i en mystisk, poetisk og monokrom undersjøisk verden og ut i det store kosmos samtidig. I hver saltvannsblomst skaper kunstneren en “visuell joik” hvor hun kobler forfattere og mytologi. Suzi Gablik, som det refereres til i dette verket er en amerikansk forfatter, kunstner, professor og kunstkritiker. 

Kunstneren Ragna Misvær Grønstad jobber med grafikk, tegning og tekst og har en master i medium- og materialbasert kunst fra KHiO.