Samarbeidslæring, inkluderende læringsmiljø og motivasjon
– Hauketo skole –
Ønsker du å skrive en masteroppgave som er relevant og utviklende for deg som lærer? Da kan Hauketo skole være noe for deg.
Vi ønsker å jobbe tett sammen med studentene i utvikling av deres masterprosjekter, og legger til rette for at studentene samarbeider med team og fagteam på skolen vår. Sammen med fagpersoner ved Oslomet kan vi også bistå studenter i en innledende fase med veiledning på tema, problemstillinger, forskningsdesign og innsamling av datamateriale. Gjennom prosessen med innsamling av data vil du få støtte og veiledning fra en dedikert lærer på skolen vår i samarbeid med hovedveileder på Oslomet.
Hauketo skole satser spesielt på undervisning som har som hovedmål å styrke:
- et inkluderende læringsmiljø
- elevaktive arbeidsformer og samarbeidslæring
- elevenes motivasjon
- elevenes leseferdigheter og språkutvikling
For å få til dette, jobber vi kontinuerlig med å utvikle kollegaveiledning og vurderingspraksis som motiverer til læring. På Hauketo skole har vi spesialisert oss på kollegaveiledning for profesjonsutvikling, og vi har et godt program for veiledning av nyutdannede og nytilsatte. Dette kan også være aktuelle tema for en masteroppgave.
Å skrive en masteroppgave med utgangspunkt i et forsknings- og utviklingsarbeid hos oss, innebærer at du skriver en oppgave med høy grad av relevans for ungdomsskolen. Du får dermed et forsprang i din profesjonelle utvikling som lærer og i søknader til jobber.
Ses vi på det digitale mastertorget 24. april og/eller det fysiske mastertorget 29. august for en prat?
Om skolen
Hauketo skole er en mangfoldig ungdomsskole som ligger inn mot skoggrensa i bydel Søndre-Nordstrand. Skolen sto ferdig i 1968, og ble bygget om i perioden 2008-2010. Vi har rundt 350 elever og fire klasser på hvert trinn, og elevene kommer primært fra barneskolene Prinsdal og Toppåsen. Besøk Hauketo skole på facebook. Se film om Hauketo skole og Strategisk plan 2023-2026.
På Hauketo skal elevene oppleve et trygt og inkluderende læringsmiljø som fremmer helse, trivsel og læring, og som er fritt for mobbing, vold og overgrep. Undervisningen skal være inkluderende, tilpasset og likeverdig, og skolen skal bidra til elevenes sosiale og faglige utvikling, læring og danning. Skolen skal bidra til utjevning av sosiale forskjeller og forberede elevene på fremtiden.
Visjon
Vår visjon er:
Sammen skal vi utvikle en gjennomgripende samarbeidskultur hvor både lærere, ledelse og elever undersøker, diskuterer og reflekterer omkring undervisning, hvor alle gir hverandre råd og konstruktive tilbakemeldinger slik at undervisningen stadig forbedres og elevenes læring økes.
Mål
Vi ønsker å skape en kultur for å lære sammen, og en kultur for å hjelpe, støtte, veilede og motivere hverandre, både blant elever i læringsfellesskapet i
klasserommet og blant lærere og ledelse i det profesjonelle læringsfellesskapet.
Tema/problemstillinger
Temaene for studentenes masterprosjekter bør ligge innenfor en eller flere av skolens satsningsområder, hovedsakelig inkluderende læringsmiljø, elevaktive arbeidsformer, samarbeidslæring, språkutviklende undervisning, vurderingspraksis for læring, motivasjon, kollegaveiledning for profesjonsutvikling, veiledning av nyutdannede. Vi tenker at studentene utarbeider forslag til tema og problemstillinger i samråd med sine veiledere først, og så vil vi gjerne bidra til endelig utforming av masterprosjektet.
Metode og innsamling av data
Det er mulig å skrive en akademisk eller entreprenøriell masteroppgave hos oss. Du/Dere kan samle data og skrive sammen to og to, eller alene. Vi er åpne for at studentene samler inn ulike former for datamateriale. Det kan eksempelvis være intervjuer med lærere, fokusintervjuer, elevlogger og spørreundersøkelser, deltagende eller strukturert observasjon av undervisning, audio/video-opptak av teammøter. Hvilke metoder som egner seg best, kommer an på hvilke problemstillinger studentene har.
Aktuelle fag
Alle fag kan være aktuelle
Søknadsfrist
12. september 2025
Kontaktpersoner
Joachim Hirsch
Rektor, Hauketo skole
joachim.hirsch@osloskolen.no
Thomas Eri
Førsteamanuensis pedagogikk, Oslomet
thoer@oslomet.no