
Matforskningsmiljøet ved SIFO er involvert i flere ulike prosjekter innen et vidt spekter av temaer som bærekraft, helse, ernæring, inkludering, kultur og tradisjon, produksjon og produktutvikling, dagligvarehandel, markedsføring, politikk, teknologi og digitalisering.



Siste nytt fra matforskningen på SIFO:
- MATPRISEN 2025 til Annechen Bahr BuggePrisutdelingen ble arrangert av Debio Marked på Vippa i Oslo 10. november. Under prisutdelingen ble det delt ut ni priser i tillegg til KokkeKarlas stipend. Her er juryens begrunnelse: Å …
- Bygdekvinnelagets inspirasjonsseminar 2025 | BygdekvinnelagetBygdekvinnelaget sitt inspirasjonsseminar er ein møteplass for bygdekvinner frå heile landet. Her skal du kunne lene deg tilbake og nyte ei helg med fagleg påfyll, god mat, musikk og sosialt samvær. …
- CONVIVIUM – nettverket møtes i Gdansk 15. – 18.10.2025CONVIVIUM. NEW EUROPEAN BAUHAUS SOLUTIONS IN FOOD, LIVING HERITAGE AND CONVIVIALITY. Horizon Europe project. An interdisciplinary coalition of European partners whose main goal is to explore the material, semiotic, artistic …
- Norsk Forening for Ernæringsvitneskap inviterer til 50-årsjubileumskonferanse Torsdag 6. november 2025Annechen Bahr Bugge er første taler på konferansen og skal snakke om de «Nye kostråd – vil vi følge dem?» Mer informasjon finner du her
- FOODprepared: Styrke nasjonal beredskap gjennom lokale matsystemer Prosjektet har fått 11,8 millionar frå Norges forskingsråd som samarbeidsprosjekt under temaet Demokrati og global utvikling. Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet, skal lede prosjektet, med flere partnere i akademia, matsektoren og næringslivet. …
Annechen Bahr Bugge Arne Dulsrud Atle Wehn Hegnes Beredskap By/land bygdeliv bær Bærekraft destinasjonsutvikling Fisk fiske forbruk fornøyelse friluftsliv fritid Gunnar Vittersø Handlevaner Hanne Torjusen hytte jakt Kjøtt Kosthold og ernæring kostråd kulturformidling Lokalmat Matarv Mathistorie Matkultur Matmerking Matproduksjon Matsikkerhet Matsystemer matvarepriser Vegetar Virginie Amilien Økologisk
