Bilde av en salat med friske grønnsaker. Photo by Nadine Primeau on Unsplash compressed

Matforskningsmiljøet ved SIFO er involvert i flere ulike prosjekter innen et vidt spekter av temaer som bærekraft, helse, ernæring, inkludering, kultur og tradisjon, produksjon og produktutvikling, dagligvarehandel, markedsføring, politikk, teknologi og digitalisering.

Bildet viser en bolle som det legges mat i
Bildet viser en åpen bok
Bildet viser ulike kjøkkenredskaper

Siste nytt fra matforskningen på SIFO:

  • Stiftelsesmøte for Matråd Osloregionen
    Vi har gleden av å invitere til stiftelsesmøte for Matråd Osloregionen, som nå er klart til å formelt etableres etter tre inspirerende og produktive workshops. Gjennom disse workshopene har vi …
  • Jordbrukspolitisk seminar med Ruralis
    Annechen Bahr Bugge snakket om kostråd på Jordbruksseminaret 2024. «Alle virker å være opptatt av hva som er en god jordbrukspolitikk. Men er vi opptatte nok av hva morgendagens jordbruk …
  • Webinar on Critical water and energy issues in the green transition of Nordic – Baltic food systems
    Webinaret handler om bærekraftige matsystemer i Norden med et spesielt fokus på vann- og energi-spørsmål. Torsdag 26. september kl. 14.00-16.00. Webinaret arrangeres av The Nordic-Baltic Sustainable Food Systems Network. Påmelding …
  • Rapport: Lofoten som bærekraftig matdestinasjon
    Hva betyr bærekraftig matkultur for de som bor i Lofoten, og hvordan ser de for seg matframtiden? En dag i september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg …
  • Lokalmatdagen 2024
    Salgslaget inviterer til Lokalmatdagen 2024, med innlegg fra blant andre SIFO-forskerne Virginie Amilien og Gunnar Vittersø. Lokalmatdagen går av stabelen mandag 22. april på Røverstaden i Oslo. Programmet varer fra …

By/land bygdeliv bær Bærekraft destinasjonsutvikling Fisk fiske forbruk fornøyelse friluftsliv fritid hytte jakt Kjøtt Kosthold og ernæring kulturformidling Lokalmat Mathistorie Matkultur Matmerking Matproduksjon Matsikkerhet Matsystemer Vegetar Økologisk