Matforskningsmiljøet ved SIFO er involvert i flere ulike prosjekter innen et vidt spekter av temaer som bærekraft, helse, ernæring, inkludering, kultur og tradisjon, produksjon og produktutvikling, dagligvarehandel, markedsføring, politikk, teknologi og digitalisering.
Siste nytt fra matforskningen på SIFO:
- Rapport: Lofoten som bærekraftig matdestinasjonHva betyr bærekraftig matkultur for de som bor i Lofoten, og hvordan ser de for seg matframtiden? En dag i september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg …
- Lokalmatdagen 2024Salgslaget inviterer til Lokalmatdagen 2024, med innlegg fra blant andre SIFO-forskerne Virginie Amilien og Gunnar Vittersø. Lokalmatdagen går av stabelen mandag 22. april på Røverstaden i Oslo. Programmet varer fra …
- Verksted for å danne et matråd i Oslo-regionenVelkommen til verksted for å danne et matråd i Oslo-regionen i regi Fusilli-prosjektet ved OsloMet.
- Rapport: Å nyte Norge: Hvilke matvareaktiviteter og -opplevelser trakter folk etter på tur og reise i Norge?Denne høsten har SIFO gjennomført en studie som setter søkelys på mat- og måltidsturisme i eget land, og spesielt landsbygda som reisemål.
- Rapport: Hvilke faktorer påvirker forbrukernes spisemønster av fisk og sjømat?Helsemyndighetene har i flere år anbefalt den norske befolkning å spise mer fisk og mindre rødt kjøtt. Likevel går ikke utviklingen i ønsket retning. Matvareprisene har økt mye det siste …
By/land bygdeliv bær Bærekraft destinasjonsutvikling Fisk fiske forbruk fornøyelse friluftsliv fritid hytte jakt Kjøtt Kosthold og ernæring kulturformidling Lokalmat Mathistorie Matkultur Matmerking Matproduksjon Matsikkerhet Matsystemer Vegetar Økologisk