Matforskningsmiljøet ved SIFO er involvert i flere ulike prosjekter innen et vidt spekter av temaer som bærekraft, helse, ernæring, inkludering, kultur og tradisjon, produksjon og produktutvikling, dagligvarehandel, markedsføring, politikk, teknologi og digitalisering.
Siste nytt fra matforskningen på SIFO:
- Verksted for å danne et matråd i Oslo-regionenVelkommen til verksted for å danne et matråd i Oslo-regionen i regi Fusilli-prosjektet ved OsloMet.
- Rapport: Å nyte Norge: Hvilke matvareaktiviteter og -opplevelser trakter folk etter på tur og reise i Norge?Denne høsten har SIFO gjennomført en studie som setter søkelys på mat- og måltidsturisme i eget land, og spesielt landsbygda som reisemål.
- Rapport: Hvilke faktorer påvirker forbrukernes spisemønster av fisk og sjømat?Helsemyndighetene har i flere år anbefalt den norske befolkning å spise mer fisk og mindre rødt kjøtt. Likevel går ikke utviklingen i ønsket retning. Matvareprisene har økt mye det siste …
- Rapport: Å leve med matusikkerhet – erfaringer fra fattige husholdninger i Cauca, ColombiaI prosjektet SEGURA har norske og colombianske forskere undersøkt matusikkerhet i en sårbar befolkning i Cauca-området sørvest i Colombia. Sammen med sine colombianske samarbeidspartnere har SIFO-forsker Arne Dulsrud publisert en …
- 7. september: Lofoten som bærekraftig matdestinasjon – seminar og workshopHvordan kan vi få forbrukere til å kjøpe mer lokalprodusert mat, og hvordan skal vi gjøre denne maten lønnsom for bønder og fiskere? Hvordan kan ulike aktører innen mat- og …
By/land bygdeliv bær Bærekraft destinasjonsutvikling Fisk fiske forbruk fornøyelse friluftsliv fritid hytte jakt Kjøtt Kosthold og ernæring kulturformidling Lokalmat Mathistorie Matkultur Matmerking Matproduksjon Matsikkerhet Matsystemer Vegetar Økologisk