![Bilde av en salat med friske grønnsaker. Photo by Nadine Primeau on Unsplash compressed](https://uni.oslomet.no/matforbruk/wp-content/uploads/sites/1301/2023/06/Photo-by-Nadine-Primeau-on-Unsplash-compressed-scaled.jpg)
Matforskningsmiljøet ved SIFO er involvert i flere ulike prosjekter innen et vidt spekter av temaer som bærekraft, helse, ernæring, inkludering, kultur og tradisjon, produksjon og produktutvikling, dagligvarehandel, markedsføring, politikk, teknologi og digitalisering.
![Bildet viser en bolle som det legges mat i](https://uni.oslomet.no/matforbruk/wp-content/uploads/sites/1301/2023/06/Canva-2-2-300x300.jpg)
![Bildet viser en åpen bok](https://uni.oslomet.no/matforbruk/wp-content/uploads/sites/1301/2023/06/Canva-1-300x300.jpg)
![Bildet viser ulike kjøkkenredskaper](https://uni.oslomet.no/matforbruk/wp-content/uploads/sites/1301/2023/06/Canva-3-300x300.jpg)
Siste nytt fra matforskningen på SIFO:
- Rapport: Lofoten som bærekraftig matdestinasjonHva betyr bærekraftig matkultur for de som bor i Lofoten, og hvordan ser de for seg matframtiden? En dag i september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg …
- Lokalmatdagen 2024Salgslaget inviterer til Lokalmatdagen 2024, med innlegg fra blant andre SIFO-forskerne Virginie Amilien og Gunnar Vittersø. Lokalmatdagen går av stabelen mandag 22. april på Røverstaden i Oslo. Programmet varer fra …
- Verksted for å danne et matråd i Oslo-regionenVelkommen til verksted for å danne et matråd i Oslo-regionen i regi Fusilli-prosjektet ved OsloMet.
- Rapport: Å nyte Norge: Hvilke matvareaktiviteter og -opplevelser trakter folk etter på tur og reise i Norge?Denne høsten har SIFO gjennomført en studie som setter søkelys på mat- og måltidsturisme i eget land, og spesielt landsbygda som reisemål.
- Rapport: Hvilke faktorer påvirker forbrukernes spisemønster av fisk og sjømat?Helsemyndighetene har i flere år anbefalt den norske befolkning å spise mer fisk og mindre rødt kjøtt. Likevel går ikke utviklingen i ønsket retning. Matvareprisene har økt mye det siste …
By/land bygdeliv bær Bærekraft destinasjonsutvikling Fisk fiske forbruk fornøyelse friluftsliv fritid hytte jakt Kjøtt Kosthold og ernæring kulturformidling Lokalmat Mathistorie Matkultur Matmerking Matproduksjon Matsikkerhet Matsystemer Vegetar Økologisk